Premierul: Uninominalul pur este prima opţiune a PSD

| 03 iun, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat că varianta de vot uninominal pur, stipulată în proiectul de lege Ponta-Antonescu, este prima opţiune a PSD. Preşedintele PSD a precizat că dacă nu se va întruni o majoritate în USL pentru aceasta, atunci se va trece la a doua opţiune, de vot proporţional la una dintre Camere.

"Importat este că ceea ce am agreat este faptul că vrem să avem anul acesta adoptată Legea electorală, sistemul electoral, ca să nu mai treacă timpul. Pe măsură ce trece timpul e din ce în ce mai dificil să o modificăm. De fapt, e loegea pe care am depus-o anul trecut, domnul Antonescu şi cu mine. Dacă nu există o majoritate pentru această lege, mergem la pasul următor, însă prima opţiune - nu singura, nu se pune problema de nenegociat aici - dar prima opţiune a PSD este legea pe care de altfel am şi pomovat-o anul trecut şi am adoptat-o", a spus Ponta.

Premierul a menţionat că soluţia implementării votului uninominal încă nu este agreată în USL, existând mai multe posibilităţi.

"Sunt mai multe variante. Nu m-am răzgândit, însă acesta e proiectul pe care l-am depus anul trecut şi l-am şi votat. Problema nu este însă de a vrea doar PSD. Problema este de a ne spune care e prima noastră opţiune după care, dacă nu există o majoritate, trecem la a doua opţiune - vot proporţional doar la una din Camere. Sperăm să treacă, dacă nici acela, trecem la a treia", a menţionat Ponta.

BPN al PSD a decis, luni, cu unanimitate de voturi, să susţină reintroducerea Legii Ponta-Antonescu privind uninominalul pur în discuţiile cu partenerii din USL pe tema Legii electorale, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al partidului, Cătălin Ivan.

Legea a fost depusă la Parlament anul trecut şi declarată neconstituţională de Curtea Constituţională. Ivan a spus că Legea Ponta-Antonescu a fost declarată neconstituţională anul trecut de către Curtea Constituţională întrucât era depăşit termenul de şase luni până la alegeri în care se mai puteau aduce modificări legislaţiei electorale, lucru care nu mai este valabil în prezent.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ