Premierul Victor Ponta, aşteptat la Raliul Sibiului

| 25 iul, 2013

Premierul Victor Ponta este aşteptat joi, la Sibiu, în prima zi, la cea de-a 13-a ediţie a Raliului Sibiului şi a şaptea etapă în Campionatul European de Raliuri FIA, prilej cu care se va întâlni şi cu autorităţile locale, printre care prim-vicepreşedintele PNL, primarul Klaus Iohannis, dar şi cu parlamentarii de Sibiu, potrivit purtătorilor de cuvânt ai Primăriei şi ai Consiliului Judeţean (CJ).

'Vă anunţăm că mâine, joi, 25 iulie 2013, ora 17,00 in sala de şedinţe a CJ, are loc o intâlnire prilejuită de vizita in judeţul Sibiu a prim-ministrului României, domnul Victor Ponta. Participă presedintele CJ, Ioan Cindrea, prefectul judeţului Sibiu, Ovidiu Sitterli, parlamentarii de Sibiu, consilierii judeţeni, primari, directorii instituţiilor aflate in subordinea CJ şi directorii instituţiilor deconcentrate, reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţul Sibiu', se arată într-un comunicat de presă.

La întâlnirea cu autorităţile sibiene a premierului Victor Ponta presa nu va avea acces decât la început, 'preţ de câteva minute, pentru a face fotografii şi a lua imagini video', potrivit aceleiaşi surse. Joi, la ora 19.00, premierul Victor Ponta va susţine un briefing de presă în sala de şedinţe a CJ Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a confirmat şi ea că Victor Ponta este aşteptat joi la Sibiu, când, seara, la ora 20.00, 'va merge la startul oficial al Raliului Sibiului, împreună cu primarul Klaus Iohannis.'

Considerat de preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, dar şi de pilotul sibian, Dan Magoş, cel mai important concurs sportiv al anului din România, Raliul Sibiului a beneficiat şi anul trecut de prezenţa premierului Victor Ponta, care nu a concurat, ci a preferat doar să salute participanţii la raliu.

Pentru prima oară în Romania, piloţii prioritari înscrişi la Raliul Sibiului, etapa a şaptea din Campionatul European de Raliuri FIA, vor participa la o sesiune de calificare în urma căreia se va stabili ordinea de start pentru prima zi a cursei sibiene.

Pentru această sesiune, programată joi, 25 iulie, începând cu ora 8,00, au fost nominalizaţi 13 piloţi: Jan Kopecky, Bryan Bouffier, Francois Delecour, Toshi Arai, Marco Tempestini, Antonin Tlustak, Jaroslav Orsak, Vitaliy Pushkar, Edwin Keleti, Janos Puskadi, Gergo Szabo, Vali Porcişteanu şi Dan Gârtofan, se precizează într-un comunicat de presă.

Sesiunea de calificare va debuta cu antrenamentele libere în care piloţii vor putea parcurge traseul de două ori. În calificări, cu începere de la ora 10,00, fiecare pilot va avea la dispoziţie un singur tur cronometrat pentru a stabili cel mai bun timp. În funcţie de timpul obţinut, cel mai rapid pilot îşi va alege primul poziţia pe lista de start, urmat de ceilalţi 12 piloţi prioritari, în funcţie de clasament, care au intrat în calificări. Ceremonia alegerii poziţiei la start va avea loc în Piaţa Mare, în faţa Primăriei Municipiului Sibiu, începând cu ora 12,00.

Sesiunea de calificare se va desfăşura pe circuitul de rallycross din cartierul Ştrand care va fi parcurs în sensul invers de desfăşurare a super specialei. Lungimea totală a traseului este de 3,42 kilometri.

Tot joi, pentru ceilalţi piloţi este programat shakedown-ul pe traseele din Guşteriţa şi Daia, între orele 11,00 şi 14,30. Toţi piloţii vor fi prezenţi apoi începând cu ora 20,00 la parada de pe străzile din centrul oraşului şi la startul festiv din Piaţa Mică începând cu ora 20,30.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ