Premierul vrea să fie remaniat de la Transporturi cât mai curând

| 17 iul, 2013

Premierul Victor Ponta, care deţine şi interimatul la Ministerul Transporturilor, i-a asigurat miercuri pe membrii Guvernului că vrea ca în această funcţie să fie numit cât mai rapid un nou ministru.

"Vreau să vă asigur că îmi doresc să avem cât mai curând un ministru la Transporturi, vreau să mă remaniez cât mai repede, deoarece sunt suficient de multe probleme extrem de grave", a punctat Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

În context, el i-a solicitat unui secretar de stat de la Ministerul Transporturilor (MT) că coopereze cu Ministerul Finanţelor Publice pentru a identifica soluţii la o serie de probleme cu care se confruntă companii din subordinea MT.

"Vreau să vă rog, domnule secretar de stat, evident, informându-mă de fiecare dată, să lucraţi împreună cu Ministerul de Finanţe (...), căutăm soluţii pentru a mai rezolva din pierderile istorice în special de la CFR Călători, unde trebuie făcut ceva. Infrastructura (CFR Infrastructură - n.r.) are pierderi din cauza neîncasării datoriilor şi, la rândul lor, au datorii la furnizori. (...) O să vă rog în perioada aceasta, până pe 30 iulie, împreună cu ministrul Bugetului, să găsiţi soluţiile pentru ca societăţile să funcţioneze în continuare cât se poate de bine", a afirmat şeful Guvernului.

Victor Ponta a discutat marţi cu preşedintele Traian Băsescu despre posibilitatea numirii liberalului Ovidiu Silaghi în postul de ministru al Transporturilor, rămas vacant săptămâna trecută, după revocarea lui Relu Fenechiu. Preşedintele Băsescu i-a răspuns că se mai gândeşte.

Silaghi a mai deţinut postul de ministru al Transporturilor în Cabinetul Ponta I, dar el nu a mai fost cooptat în Guvernul format după alegerile din 9 decembrie 2012, întrucât fusese acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de incompatibilitate, neputând justifica aproximativ 45.000 de euro din declaraţia de avere.

Pe 14 aprilie, el a anunţat că a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat vinerea trecută de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul ''Transformatorul'' la cinci ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Preşedintele Băsescu a semnat vineri decretele de revocare din funcţie a lui Relu Fenechiu şi de desemnare a premierului Victor Ponta ca ministru interimar al Transporturilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ