Premiul Nobel pentru Fizică a fost câştigat de 194 oameni de ştiinţă din 1901

| 08 oct, 2013

Laureatul premiului Nobel pentru Fizică 2013 va fi anunţat marţi, la Stockholm, fiind decernat de Academia regală suedeză. Fizica a fost primul domeniu pe care l-a menţionat Alfred Nobel în testament pentru premiu. La sfârşitul secolului al XIX-lea, mulţi o considerau regina ştiinţelor, iar cercetările lui Nobel au fost strâns legate de fizică, scrie Nobelprize.org.

Din 1901 până în 2012 au fost acordate 106 premii Nobel pentru Fizică. De 47 de ori premiul a fost decernat unei singure persoane. Până acum au existat doar două femei laureate şi un singur om de ştiinţă, John Bardeen, a primit premiul pentru Fizică de două ori.

Cel mai tânăr laureat, Lawrence Bragg, avea doar 25 de ani când a primit premiul, în 1915, alături de tatăl său. Vârsta medie a laureaţilor în domeniul fizicii este de 55 de ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ