Liderul PSD: "Avem suficiente voturi pentru ca moţiunea de cenzură să treacă şi fără ajutorul UDMR"

| 27 aug, 17:24

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că social-democraţii se bazează pe suficiente voturi pentru ca moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban să treacă de Parlament. Moţiunea de cenzură ar urma să fie votată luni, 31 august.

"În acest moment sunt suficiente voturi ca moţiunea de cenzură să treacă", a spus Marcel Ciolacu, la sediul PSD. Întrebat dacă aceste voturi le includ şi pe cele ale UDMR, el a spus: "Avem discuţii în continuare". "Dar şi fără UDMR avem suficiente voturi ca moţiunea să treacă", a adăugat liderul PSD.

"Toată lumea din administraţia locală este foarte îngrijorată, la fel ca şi părinţii, cu ce se va întâmpla pe data de 14 septembrie, când se vor deschide şcolile. Guvernul deja ne-a obişnuit să mute întreaga responsabilitate către autorităţile locale, exact cum a făcut şi cu pandemia şi cu organizarea alegerilor. Dacă până acum în forurile politice discuţiile erau despre alegeri, astăzi toate discuţiile au fost legate de deschiderea şcolilor şi de haosul creat, cum se vor organiza mai bine. Mai mult, autorităţile locale au atras atenţia că nu mai au resursele financiare, atât pentru deschiderea şcolilor, cât şi pentru organizarea alegerilor.

Vom face un demers către Guvernul României, poate vor să ne dea o parte din cele două miliarde de lei, puse la dispoziţia primului ministru. Am înţeles că o parte sunt pentru mită, să nu treacă moţiunea de cenzură, către parlamentari şi primari. Poate găseşte din acei bani, domnul prim-ministru, să îndrepte şi către problemele reale ale României", a mai acuzat Marcel Ciolacu, în conferinţa de presă de joi.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că moţiunea PSD este va "arunca România în aer".

"Această moțiune este prima de la Revoluție încoace care se depune cam în bătaie de joc. Dar este adevărat că eu nu-mi doresc să treacă această moțiune. Suntem în pandemie și criză economică și oricum avem alegeri, probabil în câteva săptămâni. Ce rost are? Nu cred că PSD își dorește să preia puterea, ci pur și simplu să arunce țara în aer. Sper să existe înțelepciune în Parlament să nu treacă această moțiune izvorâtă din cinismul PSD-ist. Este o moțiune total neavenită", a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă, susţinută miercuri seară.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, în cursul acestei săptămâni, că Uniunea va decide în ziua votării dacă va susţine moţiunea de cenzură sau nu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ