Preşedintele Băsescu a retras decoraţia acordată în 2002 lui Cătălin Voicu

| 09 mai, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a semnat joi decretul de retragere a decoraţiei acordate în 2002 fostului senator Cătălin Voicu, condamnat la şapte ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Traian Băsescu a semnat astăzi decretul prin care i-a retras lui Cătălin Voicu  ordinul "Virtutea Militară" - în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, pe care il acordase în 2002.

Această decizie a şefului statului a venit după ce fostul senator PSD a fost condamnat pe 22 aprilie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei, la şapte ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Costel Căşuneanu şi fostul judecător Florin Costiniu au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de nouă ani. În schimb, omul de afaceri Marius Locic a primit patru ani de închisoare cu executare.

Instanţa supremă a admis în parte recursul DNA şi a mărit pedepsele date de instanţa de fond de la cinci ani la şapte ani în cazul lui Cătălin Voicu şi de la trei ani cu suspendare la patru ani cu suspendare în cazul lui Costiniu.

Cei patru au fost trimişi în judecată în mai 2010 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care susţin că în anul 2009 Cătălin Voicu a pretins de la Costel Căşuneanu în mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizând 260.000 euro, din care a primit suma de 200.000 euro, promiţând că în schimb va interveni pe lângă magistraţii Secţiei Contencios administrativ şi fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie investiţi cu soluţionarea unui dosar având ca obiect litigiul dintre SC PA&CO Internaţional SRL Bacău şi CNADNR şi-i va determina pe aceştia să adopte o soluţie favorabilă societăţii comerciale la care acesta era asociat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ