Preşedintele Băsescu, către Ponta: Felicitări pentru nominalizarea de la Ministerul de Externe

| 24 noi, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut un discurs foarte scurt după depunerea jurământului de către noii miniştri ai Cabinetului Ponta, Hegedus Csilla, la Ministerul Culturii, şi Bogdan Aurescu, la Ministerul de Externe.

"Permiteţi-mi să-i felicit pe cei doi miniştri şi, în primul rând, felicitări în mod deosebit pentru nominalizarea de la Externe. E nevoie de un moment în care avem nevoie de seriozitate, stabilitate, mai ales într-un moment în care funcţia prezidenţială este într-un moment de tranziţie. Ori de cât ori va fi nevoie de mine până pe 21 decembrie, vă stau la dispoziţie", a declarat Traian Băsescu. Acestea au fost singurele cuvinte spune la ceremonie.

La ceremonie participă premierul Victor Ponta, ministrul de Justiţie Robert Cazanciuc şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Premierul Victor Ponta a revenit asupra propunerii de nominalizare a lui Mihnea Motoc ca ministru la Externe şi l-a propus pentru această funcţie pe Bogdan Aurescu, secretar de stat în minister.

Propunerea a fost înaintată de Victor Ponta la scurt timp după ce a revenit la Bucureşti, din Emiratele Arabe Unite.

La scurt timp de la nominalizarea făcută de premier, Traian Băsescu a semnat decretul prin care l-a numit pe Bogdan-Lucian Aurescu în funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

Diplomat de carieră, Bogdan Aurescu a fost numit secretar de stat pentru afaceri strategice în Ministerul Afacerilor Externe la 4 februarie 2009. În perioada august 2010 – februarie 2012 a fost secretar de stat pentru afaceri europene, coordonând, de asemenea, Direcţia Politici de Securitate. În perioada martie – iunie 2012 a fost secretar de stat pentru afaceri globale. Din iunie 2012, este secretar de stat pentru afaceri strategice.

În perioada 2003-2004 a deţinut, în cadrul MAE, funcţia de subsecretar de stat – Agentul Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, iar în intervalul 2004-2005 pe cea de secretar de stat pentru afaceri europene. Începând din septembrie 2004, Bogdan Aurescu a fost Agentul României pentru Curtea Internaţională de Justiţie, coordonând – pe tot parcursul procedurilor – activitatea echipei care a reprezentat România în procesul cu Ucraina de la Curtea Internaţională de Justiţie privind Delimitarea Maritimă în Marea Neagră, finalizat la data de 3 februarie 2009. În perioada 2010-2011 a fost negociator-şef pentru România al Acordului româno-american privind apărarea antirachetă şi al Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi SUA. Are, în prezent, gradul diplomatic de ministru-plenipotenţiar.

Hegedus Csilla ocupă funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii. Aceasta s-a aflat și pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare de pe 25 mai.

Hegedus Csilla urmează să fie și vicepremier deoarece Ministerul Culturii este legat de portofoliul de vicepremier alocat UDMR.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ