Preşedintele Bundesbank cere continuarea luptei împortiva crizei

| 19 mai, 2013

Preşedintele Bundesbank, Jens Weidmann, a lansat un apel pentru continuarea luptei împotriva crizei din zona euro, pentru a obține progrese ”pe calea unei uniuni monetare mai solide”.

Weidmann s-a alăturat recentelor critici formulate de copreşedintele Deutsche Bank Jürgen Fitschen la adresa politicii ratei scăzute a dobânzii, promovată de Banca centrală Europeană (BCE).

”Sunt îngrijorat din cauză că evoluţia bună a pieţelor financiare şi în special rata scăzută (...) pot face în aşa fel încât să se lupte cu mai puţine eforturi împotriva originilor crizei”, a declarat Weidmann pentru săptămânalul amintit.

Instituţia financiară de la Frankfurt dispune de trei dobânzi principale, printre care rata dobânzii directoare pe care a redus-o săptămâna trecută de la 0,75% la 0,50%, un nou minim istoric, ce determină costul de refinanţare la BCE a principalelor operaţiuni de creditare.

În acest interviu, şeful Bundesbank a luat încă o dată în discuţie soliditatea politicii BCE de răscumpărare a obligaţiunilor.

„Este o idee bună să devenim fiecare reciproc responsabili de datoriile noastre publice?” s-a întrebat Weidmann. „În realitate, este vorba să obţinem progrese pe calea unei uniuni monetare mai solide”, a adăugat el.

Preşedintele Bundesbank i-a avertizat pe concetăţenii săi să fie precauţi în ce priveşte situaţia, predominantă în Germania, a ratei scăzute a dobânzilor, recomandându-le să dea dovadă de prudenţă atunci când se îndatorează.

”Perioada actuală a dobânzii reduse nu trebuie să fie percepută ca un fapt durabil şi nimeni nu trebuie să se bazeze pe asta”, a subliniat Weidmann.

Pe de altă parte, el şi-a exprimat rezervele în legătură cu termenul de doi ani acordat suplimentar Franţei, până în 2015, pentru atingerea obiectivelor sale bugetare.

Tag-uri: bundesbank, weidmann
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ