Preşedintele CMR, Daniel Coriu: Observăm o creştere a violenţei asupra cadrelor medicale în etapa post-pandemie

| 19 apr, 19:40

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Daniel Coriu, a afirmat miercuri, în cadrul conferinţei ''Zilele medicale bistriţene'', că perioada post pandemică a dus la creşterea violenţei asupra cadrelor medicale, inclusiv sub formă fizică.

 

Coriu a avut o intervenţie online în cadrul conferinţei judeţene organizate de filiala Bistriţa-Năsăud a CMR, în care a vorbit şi despre importanţa restabilirii relaţiei de încredere între medici, pacienţi şi societate.
"O misiune foarte importantă este restabilirea relaţiei de încredere între medici, pacienţi şi societate. La nivel social, constatăm cu toţii că trecem printr-o perioadă foarte dificilă. Este dificilă din punct de vedere al percepţiei asupra sistemului medical. Trăim vremuri dificile, vremuri de criză profundă a poziţionării noastre în România. (...) Observăm o creştere a violenţei asupra cadrelor medicale, mai ales în această etapă de post-pandemie, violenţă şi agresivitate care se manifestă nu numai în mass-media, dar avem chiar şi cazuri cu medici agresaţi fizic. Cu toate acestea, o societate modernă are nevoie de un corp medical puternic, motivat, pregătit să răspundă nevoilor şi provocărilor care vor urma şi, bineînţeles, nevoilor şi provocărilor de comunicare cu pacienţii", a afirmat preşedintele CMR.
Daniel Coriu a menţionat, în context, nevoia unei mai bune comunicări a actului medical, necesitatea unei practici unitare referitoare la aplicarea GDPR, precum şi acţiunile iniţiate de CMR de apărare a medicilor în situaţii de afirmaţii denigratoare sau agresiune.
De asemenea, preşedintele CMR a făcut referire la un nou proiect de lege privind malpraxisul, prin care se doreşte schimbarea paradigmei în ce priveşte greşelile medicale şi alinierea la practica internaţională, în acest sens fiind organizate până acum şase dezbateri publice la Bucureşti, Timişoara, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova, la care au fost invitaţi specialişti din domeniul juridic şi reprezentanţi ai asociaţiilor pacienţilor.
Conferinţa de specialitate "Zilele medicale bistriţene", organizată de Colegiul Medicilor Bistriţa-Năsăud, a ajuns în acest an la cea de-a XII-a ediţie, la care s-au înscris peste 400 de medici.
Evenimentul este organizat la Bistriţa în perioada 19-22 aprilie, urmând să fie prezentate subiecte din domeniile neurologie, cardiologie, urologie, hematologie, pneumologie, ultrasonografie, medicină sportivă şi gastroenterologie.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ