Preşedintele Consiliului European face apel pentru combaterea corupţiei de la nivel înalt

| 25 apr, 2013

Herman Van Rompuy apreciază cooperarea între actorii politici şi a făcut apel la accelerarea eforturilor pentru combaterea corupţiei la nivel înalt şi protejarea independenţei sistemului judiciar. Şeful statului a punctat că după luna decembrie va exista o strategie de ieşire a ţării din Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie.


Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a făcut apel la accelerarea eforturilor pentru combaterea corupţiei la nivel înalt şi protejarea independenţei sistemului judiciar.

“Preşedintele m-a informat şi cu privire la ultimele măsuri luate ca răspuns la raportul special din ianuarie, pe MCV, al Comisiei Europene. Am convenit că este important pentru România să implementeze recomandările Comisiei. Am apreciat cooperarea îmbunătăţită între toţi actorii politici, instituţii, şi am făcut apel la accelerarea eforturilor pentru combaterea corupţiei la nivel înalt şi protejarea independenţei sistemului judiciar. Un sistem judiciar solid şi angajamentul complet pentru statul de drept vor ajuta la asigurarea unui mediu economic stabil şi atrăgător pentru investiţii.

Lobby pentru Schengen

"Voi conlucra cu preşedinţia lituaniană, în a doua jumătate a acestui an, pentru a ajunge la progres pentru integrarea în zona euro, una dintre realizările importante ale integrării europene”, a afirmat Van Rompuy, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, după convorbirile avute cu preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a discutat cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, despre problema accesului României la Schengen, precum şi despre analiza, după luna decembrie, a unei strategii de ieşire a ţării noastre din Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie.


“Am abordat în discuţiile cu domnul preşedinte şi probleme de interes direct pentru România: problema Schengen, problema Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi analiza, după decembrie, a unei proceduri de ieşire, o strategie de ieşire din acest Mecanism, problema liberului acces pe piaţa muncii a cetăţenilor români, în ţările care încă mai au restricţii legate de forţa de muncă din România, restricţii care trebuie ridicate peste tot începând cu 1 ianuarie 2014”, a subliniat şeful statului.

“Am avut o discuţie extrem de productivă, care a permis înţelegerea fiecărei părţi a poziţiilor pe care urmează să le avem la nivelul UE, a poziţiilor României şi armonizarea acestor poziţii pe un set de obiective”, a mai spus Traian Băsescu.


De asemenea, preşedintele Consiliului European i-a mulţumit preşedintelui Băsescu pentru distincţia pe care i-a acordat-o. “Este o mare onoare să primesc prestigioasa distincţie 'Steaua României'. Vă mulţumesc foarte mult şi ne revedem, cât de curând posibil, la Bruxelles”, a conchis Herman Van Rompuy.


Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ