Preşedintele Curţii de Apel Alba Iulia: Mulţi judecători sunt prea tineri pentru această meserie

| 25 oct, 2013

Preşedintele Curţii de Apel Alba Iulia, Adriana Petraşcu consideră că mulţi dintre magistraţi sunt prea tineri această meserie, deoarece aceasta presupune maturitate.

'Mie mi se pare că, la ora asta, în sistemul nostru, sunt prea mulţi copii şi prea mulţi se poartă ca şi copiii. Judecătorul presupune maturitate. Este o vârstă prea mică când se intră în sistem. Până când a existat un raport între cei mai cu experienţă şi cei tineri, foarte tineri, a fost foarte bine. Eu nu-i acuz pe tineri. Deci nu e vina tinerilor, este vina sistemului', a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Adriana Petraşcu.

Aceasta a spus că 'într-un fel gândeşti la 20 de ani, în altul la 40 de ani'. 'Asta vine cu timpul. Sunt copii foarte buni care vin, însă neavând experienţă de viaţă, poate privesc lucrurile mai uşor. Multe cauze sunt date în competenţa judecătoriei. Sunt de competenţa judecătoriei nişte cauze care nu ştiu dacă, întotdeauna, vârsta îi ajută (n.red. - pe judecători) să gândească impactul pe care-l are decizia lor', a afirmat preşedintele Curţii de Apel Alba Iulia.

Ea a menţionat că judecătorii intră, la unele cauze, singuri în sală şi cei tineri nu au cu cine să se consulte. 'Una dintre problemele justiţiei e că sunt foarte tineri şi poate unele lucruri nu le văd în profunzimea lor. Ori, esenţa justiţiei este tocmai maturitatea', a apreciat Petraşcu, preşedinte al Curţii de Apel Alba Iulia, al cărui cel de-al doilea mandat, şi ultimul, îi expiră în ianuarie 2014.

În prezent, sunt două modalităţi de a deveni magistrat. Un absolvent de Drept poate da examen pentru intrarea în magistratură, după care, în cazul unei reuşite, urmează timp de doi ani Institutul Naţional de Magistratură. O altă modalitate de a accede în magistratură este pentru cei care au vechime minimum cinci ani în domeniul juridic şi promovează un examen.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ