Preşedintele Google a primit un bonus de 106 milioane dolari pentru anul trecut

| 05 feb, 2014

Preşedintele executiv al Google, Eric Schmidt, fost CEO al companiei, a primit bonusuri în valoare totală de 106 milioane de dolari pentru activitatea de anul trecut, din care 6 milioane de dolari cash şi acţiuni de 100 milioane de dolari.

Cele 6 milioane de dolari în cash vor fi plătite în luna februarie şi reprezintă "recunoaşteorea contribuţiilor sale la performanţele Google din anul fiscal 2013", potrivit documentelor transmise de companie Comisiei pentru valori mobiliare din SUA, citate de Wall Street Journal.

Pachetul de acţiuni în valoare de 100 milioane de dolari va fi acordat miercuri, iar titlurile nu sunt tranzacţionabile până în luna mai a anului 2015.

În anul 2012, compensaţia totală a lui Schmidt la Google a totalizat 7,6 milioane de dolari, după ce a primit în 2011, odată cu preluarea poziţiei de preşedinte executiv al consiliului de administraţie, un bonus în acţiuni de 100 milioane de dolari.

Schmidt lucrează la Google din anul 2001 şi a ocupat funcţia de CEO timp de 10 ani. Cofondatorul Google Larry Page a preluat în 2011 funcţia de CEO.

Veniturile şi profitul net al Google au crescut anul trecut cu aproximativ 20%, la 60 miliarde de dolari, respectiv 13 miliarde de dolari.

Acţiunile companiei au urcat cu aproximativ 61% de la începutul lui 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ