Preşedintele Iohannis a adresat o scrisoare de felicitare lui Donald Trump

| 09 noi, 11:47

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat o scrisoare de felicitare preşedintelui ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, în care îşi exprimă întreaga disponibilitate de a conlucra cu acesta în promovarea obiectivelor comune şi a unei relaţii transatlantice puternice şi dinamice.

'Şeful statului român a evidenţiat relaţia solidă dintre România şi Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI, element cheie în dezvoltarea profilului strategic al ţării noastre, în calitate de membru NATO şi UE', arată Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat.

Klaus Iohannis a subliniat angajamentul ferm al României de a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul securităţii şi de a continua să acţioneze, în calitate de aliat şi partener strategic de încredere al SUA, conştient de toate implicaţiile care decurg din această postură.

Potrivit şefului statului, dimensiunea de securitate a Parteneriatului Strategic cu SUA, caracterizată de o cooperare continuă şi aprofundată, a înregistrat numeroase succese şi a permis României să acţioneze în prezent ca furnizor de securitate în regiune, în Europa şi nu numai.

'România este pe deplin conştientă de responsabilităţile care provin din calitatea de aliat şi partener strategic al SUA', se menţionează în mesaj.

Preşedintele Iohannis mai arată că România înţelege pe deplin să contribuie la eforturile comune menite să promoveze stabilitatea şi securitatea în regiune şi la nivel global şi subliniază că ţara noastră este pregătită şi capabilă să aprofundeze cooperarea bilaterală în domeniul securităţii.

'Preşedintele Klaus Iohannis a accentuat şi importanţa dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic cu SUA, care oferă numeroase oportunităţi de a aduce mai multă prosperitate, în beneficiul ambelor naţiuni', precizează sursa citată.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a exprimat întreaga disponibilitate de a conlucra cu noul preşedinte american în promovarea obiectivelor comune şi a unei relaţii transatlantice puternice şi dinamice, arătând că SUA poate conta pe sprijinul ferm al României în promovarea democraţiei, drepturilor omului şi statului de drept.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ