Preşedintele Iohannis, discuţie cu omologul elveţian: Am salutat deschiderea de a sprijini hub-ul pentru asistență umanitară

| 03 mar, 20:08

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, o convorbire telefonică cu omologul elveţian, Ignazio Cassis, context în care a salutat deschiderea acestei ţări de a sprijini centrul umanitar care va fi operaţionalizat pe teritoriul României.

 

"Convorbire telefonică foarte bună cu preşedintele elveţian, Ignazio Cassis, privind coordonarea acţiunilor dintre Elveţia şi pentru a sancţiona sever invazia Rusiei şi pentru a sprijini Ucraina. Am salutat deschiderea Elveţiei de a sprijini hub-ul român pentru asistenţă umanitară în ajutorarea refugiaţilor ucraineni", a scris Iohannis, joi, pe Twitter.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că a discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre intensificarea sprijinului către Ucraina, punctând că se lucrează pentru operaţionalizarea cât mai rapidă pe teritoriul României a unui hub umanitar care să permită colectarea şi transportul donaţiilor internaţionale în ţara vecină.
Şeful statului a precizat că acest centru va permite centralizarea ajutoarelor şi trimiterea acestora în Ucraina, dar şi în Republica Moldova, urmând să funcţioneze la capacitate maximă în câteva săptămâni.

 

Tag-uri: Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ