Preşedintele Iohannis şi-a început vizita de stat la Luxemburg

| 06 iun, 13:03

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns luni la Luxemburg, unde efectuează o vizită de stat timp de două zile, la invitaţia Marelui Duce Henri.

Şeful statului va avea întrevederi cu Marele Duce Henri, cu prim-ministrul Xavier Bettel, însoţit de alţi membri ai Guvernului luxemburghez, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Mars di Bartolomeo, şi cu ministrul Afacerilor Externe, Jean Asselborn. 

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile preşedintelui Iohannis cu înalţii oficiali luxemburghezi vor viza identificarea de posibilităţi concrete de dezvoltare şi aprofundare a relaţiilor politice şi sectoriale dintre România şi Marele Ducat de Luxemburg, cu accent pe extinderea cooperării economice, precum şi în domeniile cercetării, dezvoltării şi inovării industriale. 

În marja vizitei va fi semnat Programul de schimburi în domeniile ştiinţei şi tehnologiei, educaţiei, culturii şi sportului între Guvernul României şi cel al Marelui Ducat de Luxemburg pentru anii 2016 - 2021. 

În discuţii vor fi abordate şi teme actuale ale agendei europene şi modalităţile de gestionare a provocărilor interne şi externe complexe, inclusiv din vecinătate, cu care se confruntă în prezent Uniunea Europeană. O altă temă prioritară de discuţie va fi reprezentată de pregătirea Summitului NATO care se va desfăşura la Varşovia în luna iulie. 

Preşedintele Iohannis va avea şi discuţii cu oameni de afaceri reprezentativi pentru economia luxemburgheză, precum şi cu reprezentanţi ai sectorului financiar, la Camera de Comerţ din Luxemburg, în vederea stimulării cooperării economice bilaterale şi a investiţiilor în România. 

De asemenea, şeful statului va avea o întrevedere cu profesorii şi studenţii români ai Universităţii din Luxemburg, va vizita Centrul urban Esch/Belval şi va participa la o ceremonie organizată de Primăria din Luxemburg cu ocazia vizitei de stat. 

Şeful statului efectuează această deplasare externă alături de soţia sa, Carmen Iohannis. 

Din delegaţia care îl însoţeşte pe preşedintele Iohannis mai fac parte consilierii prezidenţiali Leonard Orban, Sergiu Nistor, Andrei Muraru, Bogdan Aurescu, Cosmin Marinescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ