Victor Ponta, Traian Băsescu şi Crin Antonescu se întâlnesc cu preşedintele Republicii Estonia

| 02 oct, 2013

Preşedintele Republicii Estonia, Toomas Hendrik Ilves, se va afla miercuri într-o vizită oficială în România.

Preşedintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, se va întâlni miercuri dimineaţă cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni. Ulterior, Toomas Hendrik Ilves va avea o întrevedere cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, la Palatul Parlamentului.

Preşedintele estonian se va întâlni şi cu premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria.

Miercuri, de la ora 19:30, la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, vor oferi un dineu de stat în onoarea preşedintelui Republicii Estonia şi a soţiei sale, Evelin Ilves.

România şi Republica Estonia au stabilit relaţiile diplomatice în 1924, prin acreditarea ministrului României de la Varşovia, Alexandru Florescu, şi la Tallinn. Întrerupte în 1940, relaţiile diplomatice au fost restabilite la 13 septembrie 1991, când România a recunoscut noul stat suveran.

În 2012, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Estonia a fost de 52,91 milioane euro, din care 40,33 milioane euro exporturi şi 12,58 milioane euro importuri. În primele două luni din 2013, schimburile comerciale bilaterale au fost de 12,39 milioane euro, din care exporturi româneşti 10,37 milioane euro şi importuri din Estonia 2,02 milioane euro.

La 30 aprilie 2013, în România erau înregistrate 49 de societăţi cu capital estonian (locul 94 în topul investitorilor străini), având un volum total al capitalului subscris în valoare de 735 mii dolari SUA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ