Preşedintele Republicii Moldova participă, la Soci, la Consiliul Suprem Economic Eurasiatic

| 15 mai, 16:16

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde din nou o vizită în Rusia, la Soci, unde luni încep lucrările Consiliului Suprem Economic Eurasiatic. În cadrul acestora, Dodon are planificate o serie de întrevederi cu lideri ai ţărilor din Uniunea Eurasiatică, inclusiv cu preşedintele rus Vladimir Putin, informează Radio Chişinău.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon anunţă, de asemenea, că urmează să aibă întrevederi cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, cel kazah Nursultan Nazarbaev, precum şi cu noul premier al Armeniei, Nikol Pashinyan.

Aceasta este cea de-a 11-a vizită întreprinsă în Federaţia Rusă de Igor Dodon, în cei aproape un an şi jumătate de când ocupă fotoliul de şef al statului.

Săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova, Dodon a anunţat că ar urma să discute cu preşedintele rus Vladimir Putin despre acordarea pentru Republica Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice. Igor Dodon a declarat că anul trecut, în aprilie, a semnat un memorandum de colaborare între Republica Moldova şi Uniunea Eurasiatică şi a depus o solicitare din partea Republicii Moldova pentru a obţine statutul de observator în această organizaţie.

Potrivit lui Dodon, statutul de observator nu contravine acordurilor deja semnate cu Uniunea Europeană şi cu unele ţări. "Sper foarte mult că pe 14 mai Republica Moldova va obţine acest statut de observator al Uniunii Euroasiatice', a afirmat preşedintele Republicii Moldova.

Totodată, potrivit unui comunicat postat pe site-ul oficial al Kremlinului, pe agenda reuniunii de la Soci se află aprofundarea integrării economice a ţărilor membre ale Uniunii Eurasiatice, liberalizarea pieţei comune de mărfuri şi servicii, planificarea politicilor macroeconomice ale Uniunii pentru anii 2018-2019, precum şi dezvoltarea cooperării în domeniile energiei nucleare şi regenerabile, economiei digitale şi politicilor sociale.

Tag-uri: igor dodon, Moldova, Soci
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ