Preşedintele şi vicepreşedintele CJ Hunedoara, arestaţi la domiciliu

| 09 dec, 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ, vicepreşedintele instituţiei, Tiberiu Balint, ambii cercetaţi de procurorii DNA într-un dosar de presupuse fapte de corupţie, vor fi anchetaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile, potrivit unei decizii luate marţi de instanţa Curţii de Apel Alba Iulia.

Alături de Moloţ şi Balint, vor fi anchetaţi în stare de arest la domiciliu pentru 30 de zile şi ceilalţi trei inculpaţi din dosar: ginerele preşedintelui CJ Hunedoara, Robertto Patrick Venter, viceprimarul comunei hunedorene Vorţa, Emanoil Milică Pup, şi administratorul firmei Viva Construct, Vasile Axinte.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis astfel marţi contestaţia procurorilor DNA şi a casat hotărârea Tribunalului Alba prin care cei cinci inculpaţi erau puşi sub măsura controlului judiciar.

'Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia formulată de DNA - Serviciul Teritorial Alba Iulia (împotriva încheierii penale din 04.12.2014 dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba în dosarul penal nr. 5319/107/2014), a desfiinţat încheierea penală atacată şi pe cale de consecinţă a dispus luarea faţă de cei cinci inculpaţi (Moloţ Ioan Mircea, Balint Tiberiu Ioan, Venter Robertto Patrick, Pup Emanoil Milică şi Axinte Vasile) a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile începând cu data punerii în executare a acestei măsuri', a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţi împotriva aceleiaşi încheieri penale. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii nu au voie să părăsească imobilul de domiciliu fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura şi trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi. De asemenea, inculpaţii nu au voie să comunice cu alţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii, experţii şi cu membrii familiilor acestora. În caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă, luare de mită, spălare de bani, în forma instigării, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secret de stat. Anchetatorii susţin că, începând cu 2010, Mircea Moloţ a creat şi pus în funcţiune un circuit financiar prin care fondurile publice, legal aprobate pe proiecte, au ajuns în conturile unor societăţi controlate de ginerele său, Robertto Patrick Venter, şi de alte persoane interpuse, devenite formal reprezentanţi ai acestor societăţi.

Vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor concurente de luare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi spălare de bani, în forma instigării. Balint a anunţat luni că şi-a depus demisia din funcţiile de vicepreşedinte al CJ Hunedoara şi din cea de consilier judeţean ales. El va părăsi aceste funcţii începând cu data de 11 decembrie.

Ginerele lui Mircea Moloţ, Robertto Patrick Venter, administrator al SC Vivanty Industries SRL Şoimuş, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor concurente de complicitate la luare de mită, în formă continuată, complicitate la luare de mită, în formă continuată, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Viceprimarul comunei Vorţa, Emanoil Milică Pup, administrator al SC Trans Construct Import Export SRL, este acuzat cu privire la săvârşirea infracţiunilor concurente de dare de mită, în formă continuată, dare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi spălare de bani, în forma complicităţii.

Administratorul SC Viva Construct SRL şi SC Euro Cons Expert SRL, Vasile Axinte, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor concurente de cumpărare de influenţă în formă continuată, dare de mită în formă continuată, dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă şi complicitate la spălare de bani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ