Preşedintele suspendat al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, rămâne în arest la domiciliu

| 02 sep, 2014

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au respins, marţi, ca nefondată, cererea procurilor DNA Galaţi care au solicitat înlocuirea măsurii arestării la domiciliu, aplicată preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţului (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, cu măsura arestării preventive.

Decizia Curţii de Apel Galaţi este definitivă.

Procurorii DNA Galaţi au cerut arestarea preventivă a lui Bunea Stancu ca urmare a faptului că inculpatul ar fi luat legătura, în mod indirect, cu suspectul Soare Vasile, directorul firmei Concivia, la care preşedintele CJ este acţionar. Astfel, inculpatul a încălcat una dintre măsurile dispuse prin încheierea din data de 8 august 2014 a Tribunalului Galaţi, respectiv interdicţia să comunice cu ceilalţi inculpaţi, suspecţi sau martori.

Miercuri, Bunea Stancu va fi prezent la Tribunalul Galaţi, unde se va discuta situaţia lui juridică în condiţiile în care pe 6 septembrie expiră cele 30 de zile de arest la domiciliu, moment în care procurorii DNA ar putea cere din nou arestarea preventivă, iar avocaţii înlocuirea arestului la domiciliu cu punerea sub control judiciar.

Tribunalul Galaţi a decis vineri, 8 august, ca preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi vicepreşedintelele CJ, Florin Mija, să fie arestaţi la domiciliu, după ce fuseseră reţinuţi de procurorii DNA, fiind acuzaţi de abuz în serviciu în formă continuată şi de conflict de interese. Alături de cei doi a fost reţinut şi şeful biroului Achiziţii publice din aceeaşi instituţie, Nicolae Moisiu. Vicepreşedintele CJ Florin Mija şi şeful de la Achiziţii, Nicolae Moisiu, au fost membri în comisiile de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţii publice la data faptelor şi sunt acuzaţi de abuz în serviciu în formă continuată.

DNA susţine că, în perioada 2009-2010, Gheorghe Bunea Stancu, ordonator principal de credite, şi ceilalţi doi inculpaţi şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, în contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achiziţii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local şi judeţean, organizate de CJ Brăila.

Potrivit procurorilor, modul în care au fost organizate şi derulate procedurile de achiziţie publică în perioada de referinţă a condus la situaţia ca trei societăţi comerciale să deţină monopolul lucrărilor licitate de CJ Brăila, fiind practic singurele firme care participă şi câştigă contracte pe plan local şi judeţean.

'În situaţia în care existau şi alţi ofertanţi, firmele agreate fie ofereau preţul cel mai mic, fie îndeplineau 'anumite' condiţii apreciate ca esenţiale de către membrii comisiilor de analizare şi evaluare a ofertelor, situaţie care, în mod inevitabil, a condus la câştigarea procedurilor respective. Interesul preşedintelui CJ pentru câştigarea procedurilor de achiziţie publică de către una dintre firme este subliniat de faptul că, în mod indirect, este acţionar la această firmă', se explică într-un comunicat al DNA.

DNA menţionează că s-a ajuns la această situaţie din cauza exercitării defectuoase a atribuţiilor de serviciu de către membrii comisiei de evaluare a ofertelor, prin alegerea unor oferte financiare neprofitabile, dar şi a gestionării ineficiente a bugetului local de către şeful CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, cauzându-se un prejudiciu de aproximativ 3 milioane lei şi vătămarea intereselor legitime ale agenţilor economici care au participat la procedurile de achiziţii publice şi au fost descalificaţi în mod discriminatoriu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ