Preşedintele UDMR: Proiectul Roşia Montană ar trebui retras de Guvern din Parlament

| 19 sep, 2013

Guvernul ar trebui să retragă din Parlament proiectul privind Roşia Montană, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor la RFI. Preşedintele UDMR a precizat că actul conţine multe elemente neconstituţionale, iar Comisia specială nu poate rezova problema de fond.

"Problema exploatării miniere de la Roşia Montană nu poate fi rezolvată de această comisie, fiindcă proiectul de lege, aşa cum noi am văzut, forma în care a fost trimis la Parlament conţine foarte multe elemente neconstituţionale şi aceste elemente nu pot fi clarificate de către comisia de specialitate. Acolo sunt oameni din toate domeniile, dar în primul rând eu cred că Guvernul şi coaliţia ar trebui să se gândească în continuare la retragerea acestui proiect", a declarat Kelemen Hunor la RFI, citat de Mediafax.

Proiectul de lege privind Roşia Montană trebuie asumat de Guvern, nu de Parlament, crede liderul UDMR.

"Eu nici măcar nu spun că trebuie îmbunătăţit acest proiect, eu spun că acest proiect trebuie asumat în integralitate de către Guvern, nu de către Parlament, că dacă dai o lege ţintită pentru o anumită firmă şi indiferent de ce firmă vorbim, vorbim acum de Gold Corporation, dar mâine-poimâine de ce nu dai pentru altă firmă, pentru altă exploatare minieră sau pentru o altă activitate economică. Nu e corect, nu e constituţional", afirmă el.

Potrivit liderului UDMR, pentru rezolvarea problemei "trebuie mers pe legislaţia actuală".

"Eu cred că trebuie asumat de Guvern, trebuie negociat, trebuie mers pe legislaţia actuală, nu trebuie cinci, şase, şapte derogări de la legislaţia actuală, fiindcă imediat apar suspiciunile fondate, bazate, dacă încerci să faci derogări şi dacă încerci să arunci această responsabilitate guvernamentală în ograda Parlamentului. În alte dăţi, când ar trebui o dezbatere, atunci nu vii în Parlament, ci trimiţi Ordonanţe de Urgenţă, ordonanţe simple peste ordonanţe şi Parlamentul e de fapt pus în paranteză", conchide Kelemen Hunor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 sep, 2013
Emy
avem nevoie de proiectul minier
Exact asta ne-ar mai trebui sa mai amanam sau sa respingem acest proiect avantajos si pe care-l asteptam de ani buni de zile. Vad ca oamenii si necesitatile acestora chiar nu conteaza.
19 sep, 2013
Sonia
Cat sa mai induram?
Atata stim si noi sa facem, sa tot amanam acest proiect, care ne poate fi extrem de benefic. Cat sa mai avem rabdare si cat sa mai induram saracia din tara asta?
19 sep, 2013
Emil
Vreau sa inceapa proiectul
Nu vreau ca acest proiect sa fie retras si sa nu inceapa. Cu locurile de munca cum ramane? Cine le va crea, statul roman? Ma indoiesc profund!
19 sep, 2013
Calin
sa se dea un raspuns
de ce sa fie retras? deja de prea mult timp se tot paseaza responsabilitatea de la o institutie la alta! a ajuns in Parlament, sa se ia decizia odata!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ