UPDATE Băsescu îi cere lui Ponta să nu transforme privatizarea CFR Marfă într-un eşec

| 26 iul, 2013

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitaţie, se arată într-o precizare a Preşedinţiei. Mesajul preşedinţiei conţine şi o rugăminte a preşedintelui către premier: "preşedintele Traian Băsescu îl roagă pe domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta să depună toate eforturile necesare pentru ca această privatizare să nu se tranforme într-un nou eşec de tip 'Oltchim''.

"De la intrarea în vigoare a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi până în prezent, CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitaţie, acest lucru neintrând în atribuţiile CSAT. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, îl invită pe ministrul interimar al Transporturilor şi prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, să nominalizeze cele trei contracte de privatizare care, potrivit domniei sale, au primit avizul CSAT. De asemenea, ministrul interimar al Transporturilor şi prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, este invitat să-şi asume responsabilitatea care decurge din funcţiile pe care le îndeplineşte în derularea privatizării companiei CFR Marfă SA", se arată într-o precizare a purtătorului de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, postată vineri pe site-ul Preşedinţiei.

El mai susţine că preşedintele Băsescu îi cere premierului Ponta să depună toate eforturile necesare pentru ca privatizarea CFR Marfă să nu se transforme într-un eşec 'de tipul Oltchim', care ar 'afecta grav' şi salariaţii şi compania CFR Marfă SA şi economia naţională.

'Având în vedere că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta consideră că procesul de privatizare a CFR Marfă SA desfăşurat până în prezent este un succes, domnul preşedinte Traian Băsescu îl roagă pe domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta să depună toate eforturile necesare pentru ca această privatizare să nu se tranforme într-un nou eşec de tip 'Oltchim''., se mai arată în precizarea purtătorului de cuvânt al preşedintelui.

Premierul Victor Ponta a anunţat joi, la Sibiu, că este decis să readucă pe profit compania CFR Marfă, chiar dacă CSAT nu va aviza privatizarea, situaţie în care şeful Executivului a spus că această companie va fi condusă de un manager privat şi va fi restructurată.

'Nu facem privatizarea, planul B - manager privat, restructurarea companiei şi încercarea de a o aduce acolo unde era în 2008, adică pe profit, înainte să fie fraudată de PDL', a punctat Ponta.

Premierul a reiterat faptul că CSAT are competenţe în a aviza privatizarea CFR Marfă.

'Noi oricum avem în septembrie CSAT-ul ordinar, ca să spunem aşa. Nu va fi târziu, până pe 23 septembrie. Nu e târziu, pentru că noi avem totul pregătit, mai trebuie doar avizul, semnăm şi să dea omul banii, dacă-i are. A zis domnul preşedinte că nu-i are, iar eu la bani nu mă pricep cum se pricepe domnul preşedinte. Dânsul ştie ce aveţi dumneavoastră prin conturi, pe acasă, eu nu ştiu, deşi am în subordine ANAF-ul. Dânsul probabil că are alte instituţii mai pricepute la conturi', a mai afirmat Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ