Preţul aurului în scădere după soluţionarea impasului bugetar din SUA

| 17 oct, 2013

Cotaţia aurului a scăzut joi în condiţiile în care atractivitatea metalului galben ca valoare de refugiu s-a diminuat după ce parlamentarii americani au adoptat un proiect de lege care evită intrarea SUA în incapacitate de plată şi pune capăt paraliziei administraţiei federale, transmite Reuters.

Cu toate acestea, analiştii avertizează că acordul de ultim moment convenit miercuri seară acoperă finanţarea Guvernului doar până la data de 15 ianuarie, iar majorarea plafonului datoriei până la data de 7 februarie, ceea ce ridică posibilitatea unui nou impas la începutul anului următor.

Pe piaţa din Asia preţul spot al aurului a scăzut cu 0,3% până la 1.277 dolari pe uncie în jurul orei 06.30 GMT.

'În următoarele săptămâni pieţele vor adopta o atitudine foarte prudentă pentru că tot ceea ce am făcut este să amânăm problema', a declarat Victor Thianpiriya, analist la ANZ.

Traderii susţin că pieţele nu au luat niciodată în calcul falimentul SUA deoarece se aşteptau ca Washingtonul să ajungă la un acord de ultim moment. Odată cu anunţarea acestui acord investitorii îşi vor îndrepta atenţia asupra datelor macroeconomice, care nu au fost publicate în ultimele două săptămâni din cauza închiderii parţiale a administraţiei federale, pentru a determina care a fost impactul paraliziei bugetare asupra economiei americane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ