Preţul aurului, la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani

| 05 noi, 2014

Preţul unciei de aur a coborât miercuri la cea mai scăzută valoare din ultimii patru ani, cererea de aur fiind afectată de aprecierea dolarului american în urma victoriei republicanilor în alegerile legislative din SUA, transmite AFP.

În jurul orei 08.55 GMT, pe piaţa London Bullion Market uncia de aur era cotată la 1.143,47 dolari, cel mai scăzut nivel înregistrat după data de 23 aprilie 2010. De asemenea, preţul unciei de argint a coborât până la 15,19 dolari, cel mai scăzut nivel înregistrat după luna februarie 2010.

Preţul aurului, o valoare de refugiu în perioade de turbulenţe economice, a scăzut cu aproape 15% în ultimele luni şi este departe de recordul de 1.921 dolari pe uncie stabilit în luna septembrie 2011. Analiştii sunt de părere că printre motivele care stau la baza scăderii preţului aurului se numără aprecierea dolarului şi scăderea cererii de aur pe piaţa din Asia. 

'Victoria de ieri a republicanilor în alegerile legislative din SUA a condus la aprecierea dolarului', a declarat Tony Cross, analist la firma de brokeraj Trustnet Direct. Un dolar mai puternic penalizează materiile prime cotate în dolari deoarece le face mai scumpe pentru deţinătorii de alte valute.

Traderii sunt de părere că preţul metalelor preţioase ar putea să continue să scadă, în special vineri, după publicarea datelor privind rata şomajului în SUA. Un raport pozitiv referitor la piaţa muncii din SUA ar putea creşte optimismul economic ceea ce ar conduce la aprecierea dolarului.

Tag-uri: aur, pret aur
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ