Preţul chiriilor în Bucureşti au scăzut cu 7%

| 08 iul, 2013

Proprietarii bucureşteni au solicitat, în iunie 2013, chirii mai mici cu 7% faţă de luna mai 2013, pentru apartamentele cu 4 camere, până la un preţ mediu de 643 euro/lună, conform raportului de monitorizare imobiliară realizat de AnunţuriParticulari.ro.

În cazul chiriilor pentru locuinţele cu 2 şi 3 camere, acestea au fost ajustate în ultima lună cu 2%, respectiv 4%. Astfel, chiria medie pentru un apartament cu 2 camere a fost, în iunie, de 310 euro/lună faţă 317 euro/lună, în mai. Pentru apartamentele cu 3 camere, chiria medie a fost de 430 euro/lună faţă de 449 euro/lună, în mai. pentru garsoniere, nivelul chiriei a rămas constant, la 222 euro/lună.

Ca în fiecare an, plecarea studenţilor se resimte pe piaţa chiriilor. Mulţi proprietari trebuie să aleagă între a ţine apartamentul gol sau să mai lase din preţ şi să închirieze chiar din această perioadă, reiese din raportul de monitorizare imobiliară realizat de AnunţuriParticulari.ro.

În luna iunie 2013, pe piaţa chiriilor din Capitală s-au înregistrat 2.642 de oferte noi, ceea ce reprezintă o creştere de 10,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2012. Aşadar, în iunie, cele mai multe oferte noi au venit din partea proprietarilor de apartamente cu 2 camere - 1.094 de oferte. Tot în luna iunie, circa 951 de bucureşteni şi-au dat spre închiriere garsonierele. În cazul locuinţelor cu 3 camere, numărul ofertelor noi a fost de 499, în timp ce pe segmentul apartamentelor cu 4 camere numărul ofertelor a fost de 98 de unităţi, potrivit raportului lunar de monitorizare realizat de Anunţuriparticulari.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ