Preţul energiei electrice ar putea scădea

| 15 mai, 2013

Preţurile reglementate pentru consumatorul final de energie electrică ar putea să fie reduse, în situaţia în care evoluţia generală a pieţei presupune continuarea scăderii preţului, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

"Cred că preţurile trebuie să urmeze evoluţia generală a pieţei. Nu văd de ce în situaţia în care piaţa duce la scăderea kilowatului la OPCOM nu se pot opera reduceri similare şi la consumatori. În 2007, am operat reduceri ale preţului combustibililor pornind de la această idee", a afirmat Varujan Vosganian. 

Oficialul a adăugat că pentru o reevaluare a preţurilor stabilite de ANRE, autorităţile trebuie să analizeze comportamentul sistemului energetic în perioada verii.

"Pentru o astfel de reevaluare va trebui să aşteptăm să vedem care este comportamentul sistemului energetic pe perioada verii. Ar trebui să fim preocupaţi de calitatea reţelelor de distribuţie", a precizat Vosganian.

Tariful reglementat pentru energia electrică a crescut cu 6% de la 1 ianuarie 2013, urmând ca, de la 1 iulie, să mai aibă loc o majorare cu 2%, potrivit Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE). De asemenea, la factura finală se va adăuga o creştere de 8% reprezentând energia verde, cea ce va însemna doi lei în plus la factură, lunar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ