Preţurile explodează de sărbători: Comercianţii profită şi scumpesc alimentele

| 13 dec, 2013

Proprietarii magazinelor din România profită din plin de Sărbători. Oamenii îşi umplu coşurile, marile magazine - conturile. Carnea, laptele, ouăle, tot ce nu trebuie să lipsească de pe lista de cumpărături pentru Crăciun, s-au scumpit. Aşa că atunci când merg la cumpărături, românii merg cu lista tot mai scurtă şi pun tot mai puţine produse în coş.

Carnea de porc s-a scumpit cel mai mult: 30% într-un singur an iar preţul a explodat acum, în prag de sărbători. Scumpirea gazelor şi furajelor au dat peste cap calculele produătorilor. Mai mult, comercianţii îşi pun şi ei profitul la socoteală, scrie RomâniaTv.net.

Lista de cumpărături e din ce în ce mai mică. Oamenii inlocuiesc carnea cu fasolea si renunta la luxul cozonacului.

Dacă este să facem o comparaţie, carnea de porc costa aproximativ 12-13 lei pe kilogram în urmă cu o lună. Acum, aceeaşi carne, adică fleica de porc a ajuns să coste şi 16 lei pe kilogram.

Mâncarea şi băutura pentru masa de Crăciun costa anul trecut cam 240 – 250 de lei. Anul acesta pentru aceleaşi produse, românii trebuie să scoată din buzunar aproape 300 de lei – pentru câteva kilograme de carne, vin, lapte, ouă şi cozonac.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ