Prezidenţiabilul Predoiu-Zen a început prost. Forţa nu e cu el...

| 15 oct, 2013

Recent înscris în cursa internă din PDL în urma căreia se va decide prezidenţiabilul partidului pentru alegerile din 2014, Cătălin Predoiu a dat deja cu bâta în baltă. Fiindcă unui candidat îi stă bine cu program, fostul ministru al Justiţiei şi-a încropit rapid un set de puncte aşa-zis programatice pe care le-a dezvăluit mass-mediei.

Neinspirată decizie întrucât fiţuica-program a lui Cătălin Predoiu e plină de greşeli şi de banalităţi care ar jigni până şi inteligenţa celor mai fervenţi susţinători ai candidatului portocaliu.

Programul lui Predoiu începe prost încă din titlu. Este intitulat cumva sofisticat “Forţa echilibrului. Pentru o Românie bine condusă spre prosperitate şi normalitate”. Cu alte cuvinte, dacă-l surprinzi pe Cătălin Predoiu fără notiţele în faţă şi-l întrebi, “ia zi, Cătăline, cum se numeşte proiectul tău prezidenţial”, buzoianul s-ar putea să te privească larg, în realitate în gol, şi să se afle în imposibilitate de a oferi un răspuns. În locul unei titulaturi concise şi de impact, Predoiu visează forţe în echilibru şi concepte care le sunt complet străine pedeliştilor precum prosperitatea şi normalitatea. Românii au tot văzut prosperitatea pedelistă când Predoiu era ministru al Justiţiei şi cred că s-au cam săturat. Şi zău dacă nu, mi s-a cam luat de la prosperitatea camuflată “abil” în austeritate din mandatele guvernelor Boc şi Ungureanu, propovăduită de un proaspăt candidat prezidenţial care s-a lăfăit destul în funcţii de ministru.

Pentru temerarii cărora titlul nu le-a tăiat apetitul de a parcurge documentul în continuare, programul asumat de Cătălin Predoiu este un elogiu adus echilibrului. Ni se spune cât de zen va fi el în relaţia cu cetăţenii, cu instituţiile statului, cu administraţiile centrale şi locale sau cu mediul economic. Te apucă râsul şi alta nu…

Cu alte cuvinte, Cătălin Predoiu, atunci când visează la Cotroceni, îşi doreşte să facă tranziţia de la preşedintele-jucător la preşedintele-zen. Adică un şef al statului care soluţionează orice dispută, orice conflict, orice tensiune prin apelul la echilibru. Cu alte cuvinte, pronunţi “echilibru” şi totul în jur revine la normal. Bizar mod de a înţelege realităţile politice.

Însăşi ideea că un potenţial candidat la prezidenţiale dă publicităţii un document plin de greşeli şi care conţine articole ce denotă diletantism ridică serioase semne de întrebare cu privire la acţiunile sale, în cazul pur ipotetic în care va ajunge preşedinte al României. Altfel spus, dacă materialul clientului este slab, în această speţă însuşi candidatul, este evident că nici output-ul nu poate fi unul calitativ.

Concluzia? Programul lui Cătălin Predoiu este de departe cel mai comic document de acest tip pe care am avut ocazia să-l citesc. O înlănţuire de truisme şi pesudo-concepte demne de cauze mai bune. Forţa nu este cu tine, Cătăline!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ