PREZIDENŢIALE: Dragnea îi cere lui Iohannis să înceteze dezbinarea dintre ardeleni şi restul ţării

| 09 noi, 2014

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a adresat duminică, într-o conferinţă de presă la Oradea, un apel către candidatul ACL Klaus Iohannis şi staff-ul său de campanie să înceteze dezbinarea între ardeleni şi restul ţării şi să nu pună în pericol integritatea teritorială şi unitatea ţării doar din dorinţa de a câştiga Preşedinţia României.

'Aseară, la Timişoara, am văzut nişte pancarte pe care scria 'Republica Banat'. Eu vreau să-i atenţionez că generează un fenomen extrem de periculos pentru că şi ceilalţi români care nu sunt ardeleni încep să se uite cu atenţie la aceste lucruri şi riscă să nască un sentiment contrar în cealaltă parte a României. Nu va ajunge preşedintele României, dar nu este în regulă să faci orice să pui în pericol integritatea teritorială şi unitatea acestei ţări doar din dorinţa de a ajunge preşedintele României. Eu îi cer să înceteze acest lucru', a afirmat Liviu Dragnea.

El a adăugat că toţi cei care în 2004 şi 2009 'au stat în spatele lui Băsescu şi care acum îi fac campanie lui Klaus Iohannis au construit ideea de dezbinare''. 'S-a tot mers de-a lungul anilor pe dezbinarea între pensionari şi cei care muncesc, între tineri şi vârstnici, între cei care muncesc la stat şi cei care muncesc la privat. Acum au identificat un motiv extrem de periculos, de o gravitate foarte mare: dezbinarea dintre ardeleni şi restul ţării. Domnul Iohannis nu înţelege cât de periculoasă este această sămânţă, care odată sădită poate să creeze falii foarte mari în România. Mai avem câţiva ani şi vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire. Cum vrea domnul Iohannis să întâmpinăm această sărbătoare, cu o ţară sfâşiată? Eu îl rog să înceteze, să ceară celor care sunt în spatele lui, să înceteze cu stimularea acestui sentiment, a acestei dezbinări', a afirmat Dragnea. 

Vicepremierul s-a referit, în acest sens, la discursul lui Iohannis de la Cluj unde solicita să fie votat de ardeleni, dar şi la 'declaraţiile de susţinere ale lui Laszlo Tokes care, în mod public, asumat, şi în ţară şi în străinătate, cere ruperea Transilvaniei'. 'Şi a spus că are încredere că domnul Klaus Iohannis va sprijini solicitările şi dorinţele dumnealui. Am văzut mulţumirile pe care domnul Iohannis i le-a adresat domnului Tokes pentru această susţinere', a mai spus Liviu Dragnea.

Preşedintele executiv al PSD a avut duminică şi o întâlnire cu primarii şi preşedinţii organizaţiilor locale PSD Bihor, pentru a afla care sunt acţiunile prevăzute pentru turul doi în judeţ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 noi, 2014
Nel
Oferte de lucru urgente!
Oferte de lucru urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
09 noi, 2014
DISTRUSU'
ciuma dragnatica
dragnea vrea alegeri pestilentiale, ca iar pute a comunism
09 noi, 2014
magda
esti DISTRUSU cu caputu' ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ