Klaus Iohannis: NU voi coabita cu Victor Ponta, vom avea o colaborare instituţională

| 10 noi, 2014

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat duminică seară, la B1 TV, că, în cazul în care va câştiga alegerile, nu va avea o coabitare cu premierul Victor Ponta, ci 'o colaborare instituţională'.

Iohannis a explicat că preferă să evite termenul de coabitare deoarece în ultima vreme acesta a căpătat un sens peiorativ.

'Nu, coabitare nu vom avea, vom avea, eventual, colaborare instituţională. Evit termenul coabitare. Dacă luăm DEX-ul, coabitare înseamnă un preşedinte şi un prim-ministru de provenienţe doctrinare diferite care coexistă. Dar la noi, noţiunea de coabitare este folosită uşor peiorativ datorită acelui pact de coabitare între preşedinte şi prim-ministru, pact care nici până acum nu ştim de ce s-a încheiat. Acel pact de coabitare nu a fost explicat, din acest motiv nu vreau să folosesc coabitare, prefer colaborare instituţională', a spus Iohannis.

În ceea ce priveşte modul de rezolvare al diferendelor cu primul ministru, candidatul ACL a subliniat că în niciun caz nu se va certa cu acesta la televizor atunci când nu vor fi de acord într-o anumită problemă. Iohannis a spus că, după alegeri, în Parlament va rămâne o majoritate controlată de PSD, respectiv un guvern controlat de social-democraţi şi a precizat că va colabora cu acest guvern.

'Va exista un guvern controlat de PSD şi eu voi colabora cu el instituţional, corect. Asta însemnând că, în ideea în care trebuie rezolvată o problemă, se va rezolva. În niciun caz nu o să mă vedeţi pe mine mergând la televizor să mă cert cu prim-ministrul. Dacă există divergenţe, şi ele vor exista, atunci acele lucruri se discută până se găseşte o soluţie care sigur poate fi negociată într-un fel sau altul, dar nu trebuie să se ajungă la certuri la televizor', a afirmat Iohannis.

Pe de altă parte, actualul lider al PNL a spus că discutat chiar în urmă cu două zile cu fostul preşedinte al liberalilor, Crin Antonescu. Întrebat în ce a constat discuţia cu Crin Antonescu, Iohannis a precizat că a fost vorba despre 'amabilităţi'.

'Da, am avut un schimb de mesaje, chiar acum două sau trei zile. Amabilităţi am schimbat. Amabilităţi aşa la nivel general', a declarat Iohannis, răspunzând unei întrebări din partea moderatorului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ