Supriză neplacută pentru Iohannis în turul II – votanții lui Macovei și Udrea se simt păcăliți

| 09 noi, 2014

Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, spune o vorbă românească care se aplică mănușă în cazul lui Klaus Iohannis, care și-a pus întreaga speranță în voturile Elenei Udrea și ale Monicăi Macovei pentru câștigarea președinției.

Sondajul IRES, realizat pe 6 noiembrie, creionează un scenariu sumbru pentru Iohannis și anume că prezidențiabilul ACL nu trebuie să se bazeze pe voturile venite dinspre susținătorii celor două doamne, datele confirmând faptul că votanții lui Macovei și Udrea se simt păcăliți.

Potrivit unui sondaj IRES realizat pe 6 noiembrie, la întrebarea „Veţi vota cu candidatul recomandat de candidatul pe care l-aţi votat?”, 53% dintre români au răspuns „Nu”. 33% spun că vor ține cont de această recomandare, iar 14% nu sunt încă hotărâți. În ceea ce privește susținătorii Monicăi Macovei, doar 33% dintre votantii s-au arătat dispuși să voteze în funcție de recomandarea acesteia, în timp ce 54% dintre ei au spus că în turul II nu vor pune ștampila de vot pe candidatul susținut de Macovei, respectiv Klaus Iohannis. Aceeași încăpățânare o întâlnim și la PMP. Chiar dacă Elena Udrea a recunoscut tacit că-l susține pe Iohannis în turul II, îndemnându-și simpatizanții să dea un vot anti-Ponta, votanții săi par să nu pună prea mult preț pe recomandarea președintelui PMP. Conform sondajului IRES, 57,8% dintre votanții Elenei Udrea nu vor respecta alegerea impusa de președintele partidului, în timp ce doar 28,9% vor merge pe mâna ei.

Datele sonajului IRES demonstrează că votanții lui Macovei și Udrea se simt păcăliți, motiv pentru care nu sunt dispuși să mergă pe recomandările lor în turul doi de scrutin, fapt de natură să creeze o supriză neplacută pentru Iohannis. Era de așteptat ca acest lucru să se întâmple. Spre exemplu, în cazul susținătorilor lui Macovei, este o diferență enormă de viziune între ce le-a promis ea și programul prezidențial al lui Iohannis. În plus, trebuie luat în considerare că de la susține statul de drept, independența Justiției și de a scăpa țara de penali, acum, votanții Monicăi sunt îndemnați să voteze un om al cărui trecut întunecat încă nu a fost clarificat, un politician care are probleme cu legea și este condus de  echipă de penali, aceiași pe care Macovei îi arată cu degetul în momentul în care a părăsit PDL. La polul opus, votanții Elenei Udrea și-au dat seama că, la fel ca până acum, în cazul prezidențiabilului PMP se aplică principiul interesul poartă fesul. Udrea a început deja să-și negocieze un post la căldurică și eventual un loc pentru PMP în viitoarea guvernare băsistă, în cazul în care Iohannis va câștiga alegerile.

Fără voturile din partea PMP și din partea Monicăi Macovei, candidatul ACL pierde alegerile prezidențiale înainte de a se deschide secțiile de votare pe 16 noiembrie. Așa se explică și intervenția de astăzi a lui Băsescu, care a venit în ajutorul lui Iohannis, poate, poate, se mai mișcă ceva în sondaje.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 noi, 2014
cantautor
votantii PSD
Premierul Victor Ponta câştigat în faţa lui Klaus Iohanis în 92 din cele 100 de secţii de votare în care au votat deţinuţii din penitenciarele din România. În acest an şi-au exprimat dorinţa de vota la primul tur al prezidenţialelor 21.000 de deţinuţi din cei aproape 32.000 care sunt cazaţi în închisori.

Anul acesta, au fost organizate 100 de secții de votare pe lângă penitenciarele din România. În cele 45 de penitenciare şi spitale penitenciar din România Victor Ponta a ieșit pe primul loc în preferințele pușcăriașilor cu drept de vot. Numărul exact al deţinuţilor care l-au votat pe Ponta nu poate fi determinat pentru că voturile acestor au fost colectate cu urna mobilă și depuse, apoi, la o secţie din apropierea penitenciarului.
10 noi, 2014
ferenczy
Date reale de la principalele mitinguri de sâmbătă

Ce participări s-au înregistrat

Cluj-Napoca: 10.000 (vârful de participare – ora 18.30)
Timişoara: 7.000 (vârful de participare – ora 19.15)
Bucureşti: 1.500 (vârful de participare – ora 19.30)
Iaşi: 1.200 (vârful de participare – 19.00)
Constanţa: 1.000 (vârful de participare – ora 19.00)
Oradea: 300 (toată durata mitingului)

Ce s-a scandat şi ce era scris pe pancarte

Cluj-Napoca: „Jos Ponta!”, „PSD, frica ta se numeşte DNA!”, „Corlăţeanu demisia!” „Victoraş eşti pe făraş!”, „România ieşi la vot, dacă nu vrei preşedinte mafiot!”, „Românii nu votează, Ponta fraudează!”, „Victor Ponta pentru noi este Iliescu doi!”, „Respect diaspora!”, „Ponta nu uita, eşti mai rău ca ebola!”, „Ceauşescu n-a murit, este Ponta travestit!”, „Ponta nu uita, de Crăciun la DNA!”, „Tinerii studiază, Ponta plagiază!”.
09 noi, 2014
Votant MM
Serios???
Se înșeală tare autorul.. Nu ne simțim păcăliți, vom vota așa cum trebuie. Nu vă îngrijorați!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ