Zgonea: Poate Ponta nu e perfect, dar e natural

| 09 noi, 2014

Presedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Valeriu Zgonea, a sustinut, duminica, ca premierul Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC in turul doi al alegerilor prezidentiale, va obtine peste 65% in judetul Neamt, unde Elena Udrea, presedintele PMP, a castigat un mandat de deputat.

"Nu o sa facem campanie ca cei din Opozitie, cu mitinguri in centrul orasului ci mergem la baza, in comune. Judetul Neamt are un potential neexploatat in primul tur de 35.000 voturi, de la aliati si de la cei care nu au venit la vot, fata de cele 110.000 voturi obtinute in primul tur. Sper intr-un scor de peste 65 la suta in judet", a declarat Valeriu Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor a declarat, in acelasi context, ca Romania are nevoie de un alt tip de sef de stat, iar Victor Ponta este presedintele care va uni romanii.

"Poate Victor Ponta nu este perfect, dar este natural, nu este artificial. In ultimii ani a creat politici publice, a inteles cum se guverneaza Romania, este un om care vrea sa uneasca, sa ii puna la aceeasi masa pe toti, sa gasim cele mai bune solutii pentru Romania. In ultimii zece ani am avut un om care in fiecare zi se certa cu cineva, cu un primar sau un judecator sau un politist sau un parlamentar sau un premier.

Avem nevoie de un om care sa ne puna la aceeasi masa ca sa gasim solutiile pentru o Romanie prospera. Noi am demonstrat in doi ani ca se poate face treaba in Romania, se poate guverna, ca fiecare primar primeste resurse pentru dezvoltarea comunitatii indiferent de culoarea politica. Mergem la aliatii nostri sa le spunem de ce este mai bine sa fii norocos cu Victor Ponta decat ghinionist cu Klaus Iohannis", adeclarat Valeriu Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor a adaugat ca, dupa 25 ani de la Revolutie, este momentul ca Romania sa aiba o guvernare si un presedinte care sa fie respectati in afara granitelor.

"Sunt extrem de dezamagit, ca roman, de impartirea Romaniei in moldoveni, ardeleni, banateni. Separea romanilor dupa locul de nastere este o abordare gresita a unui candidat la Presedintie si poate lasa urme greu de inlaturat. Fiecare roman, indiferent unde s-a nascut, are dreptul la o viata prospera. Este roman si trebuie sa fie respectat ca roman.

Daca Iohannis ar fi avut acest discurs in Germania, presa de acolo l-ar fi calcat in picioare. In Germania sunt social-democrati si crestin-democrati la guvernare si merg inainte. Asa vrem si noi cu un proiect liberal si un proiect social-democrat. Avem la guvernare si conservatori, si UDMR siUNPR, asa vrem sa construim Romania", a declarat Valeriu Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor a adaugat ca spera pe 16 noiembrie, cand este ziua internationala a tolerantei, Romania sa inceapa cinci ani de toleranta, "pentru ca o Romanie unita inseamna o a doua mare unire ca cea din 1918".

In primul tur, Victor Ponta a castigat alegerile in Neamt, cu 49,42% din voturi, fiind urmat de candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 22,65% si de Elena Udrea (PMP), cu 7,26% din voturi.

Cea din urma este deputat in Colegiul 4 din judet si a declarat ca in turul doi votul ar trebui sa fie anti-Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 noi, 2014
alexe
... o Romanie prospera, o mare oaza pentru hotii PSD, pentru puscariasii si puscariabilii PSD, care daca iese Ponta vor fi gratiati si iertati pentru toate faptele de coruptie si hotie ce le-au savarsit. Stiu ca e o mare problema in Romania: nu este atata loc in puscarii pentru toti coruptii, dar pentru ceea ce au facut, jumatate ar trebui executati.
10 noi, 2014
artemie craciun
comentariu
ponta este natural ; pute a c...at

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ