PREZIDENŢIALE. Iohannis: Nu este nevoie de nicio nouă axă Bucureşti - China

| 11 noi, 2014

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, consideră că România trebuie să continue Parteneriatul strategic cu SUA şi să fie un partener serios în NATO şi UE, afirmând că nu este nevoie de o reinventare a politicii externe şi de o nouă axă Bucureşti - China.

''Securitatea României şi faptul că suntem acum în situaţia în care suntem, cu toată complicaţia geopolitică din zona Ucrainei, se datorează celor trei piloni pe care s-a bazat politica externă a României şi care trebuie continuată. Nu trebuie să reinventăm nimic în zona politicii externe. Este vorba de Parteneriatul strategic cu SUA, este vorba de locul şi rolul nostru în NATO şi UE. Aici trebuie să dovedim că suntem parteneri serioşi, de lungă durată, că suntem dispuşi să ne însuşim rolul nostru, că suntem dispuşi să creştem bugetul pe Apărare până la 2% din PIB şi de aici derivă toate celelalte. Nu este nevoie de nicio nouă axă Bucureşti - China, nu este nevoie de nicio reinventare. (...) Trebuie să dovedim că suntem oameni serioşi, pentru asta este nevoie de un preşedinte serios'', a declarat Klaus Iohannis, la Realitatea Tv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ