PREZIDENŢIALE: VICTOR PONTA: Românii din afara ţării vor putea să voteze duminică

| 11 noi, 2014

Românii din diaspora vor putea vota duminică, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, a dat asigurări candidatul PSD-UNPR-PC la Preşedinţie, Victor Ponta, adăugând că prin măsurile prin care MAE şi BEC le-au luat, la care se adaugă alocări suplimentare de fonduri, toţi românii din afara ţării care vor dori să voteze, vor avea această posibilitate.

Da, cei din diaspora vor vota. Înainte de toate, este vorba despre cum vedem, eu şi domnul Iohannis, viitorul României în următorii 5 ani. Vreau să ascultăm şi să arătăm respect pentru toată lumea. Eu cred că România după 10 ani de dezbinare, de scandal, are nevoie de pace, de dialog. Prin măsurile luate de BEC am alocat sumele necesare din buget ca MAE să poată asigura toate condiţiile pentru alegerile în străinătate. Declaraţiile pe propria răspundere nu vor mai fi completate în secţiile de vot. Toţi cei din ţară şi din afara ţării vor putea să voteze", a declarat Victor Ponta la dezbaterea cu Klaus Iohannis de la Realitatea TV.

Premierul a adăugat că are un document legat de votul din Germania. "Ştiţi cumva câte secţii au fost în Germania, domnule Iohannis? Au fost 5 secţii. Câte secţii credeţi că ar trebui să fie ca să fie în regulă? 10, 15, 50, 100? Ideea este următoarea, că oamenii care nu au putut să voteze au o cerere legitimă ca ei să poată vota. Regret, domnule Iohannis, că nu vreţi să îmi spuneţi câte secţii aţi vrea în Germania pentru că v-aş fi citit ce spune Ambasada Germaniei. Vă pot pune la dispoziţie documentele", a spus Ponta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ