Pricopie: Avem garanţia că Educaţia primeşte şi va continua să primească an de an mai mulţi bani

| 14 noi, 2013

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, că bugetul pe anul 2014 înseamnă un pas înainte pentru Educaţie şi că voinţa de a majora în continuare finanţarea sistemului de învăţământ este fermă.

"Bugetul pe anul 2014 înseamnă un pas înainte pentru Educaţie. Creşterea de la 19,8 miliarde de lei, cât am avut anul acesta, la 21,7 miliarde pentru anul viitor este certă. Educaţia primeşte bani mai mulţi! După ani de subfinanţare, este firesc ca nevoile sistemului să fie mari. Orice creştere însă trebuie să fie raţională, sustenabilă, bazată pe potenţialul economiei. În acest sens, semnalul transmis de Guvern este clar, iar voinţa de a majora în continuare bugetul Educaţiei este fermă", a anunţat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, prin intermediul unui comunicat de presă.

Demnitarul a precizat că este firesc ca profesorii să-şi dorească mai mult, dar că orice creştere se produce treptat.

"Această majorare de buget se va regăsi în salariile profesorilor debutanţi, în veniturile tuturor cadrelor didactice care au câştigat în instanţă despăgubiri pentru tăierile făcute de fostul Guvern, în modernizarea infrastructurii şcolare, în susţinerea olimpicilor sau în decontarea transportului elevilor şi al cadrelor didactice. Este firesc ca profesorii să-şi dorească mai mult, dar nicăieri în lume nu se poate trece brusc de la o tăiere de 25%, la o majorare de 100%. Toate aceste lucruri se întâmplă treptat. Ceea ce contează este că, în acest moment, avem garanţia că Educaţia primeşte şi va continua să primească, an de an, mai mulţi bani", a mai susţinut ministrul Remus Pricopie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ