Veşti bune pentru profesori. Guvernul a alocat 46 milioane lei pentru sporurile din preuniversitar

| 28 noi, 2013

Remus Pricopie anunţă că Guvernul a alocat ieri 46 milioane de lei pentru salariile şi sporurile profesorilor din preuniversitar.

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a declarat joică cele 46 de milioane de lei alocate de Guvern sunt destinate plății salariilor şi sporurilor, precum şi achitării salariilor restante câştigate în instanţă de către cadrele didactice din preuniversitar.

„Ieri, în ședința de Guvern s-a decis alocarea către instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat finanţate din bugetele locale a 46 de milioane de lei, din sume defalcate din TVA. Suma repartizată are două componente. Prima, în valoare de 41 de milioane de lei, este destinată plății salariilor cadrelor didactice, a sporurilor, indemnizaţiilor şi altor drepturi salariale. A doua componentă, de 5 milioane de lei, vizează achitarea salariilor restante câştigate de cadrele didactice în instanţă."

Remus Pricopie a mai precizat că Guvernul este hotărât să acopere treptat nevoile cu care sistemul de învățământ se confruntă, bugetul pentru 2014 fiind cu 2 miliarde de lei mai mare decât în 2013.

„Aceasta este încă o dovadă a faptului că Guvernul acordă o atenție specială educației, fiind hotărât să acopere treptat nevoile cu care sistemul de învățământ se confruntă, după mai mulți ani de subfinanțare. Acest drum corect va fi urmat și în 2014, atunci când, conform proiectului de buget, educația va primi 13% din bugetul național, adică peste 22 de miliarde de lei, cu 2 miliarde mai mult decât în 2013. Este cel mai mare buget din ultimii ani. El asigură continuarea investițiilor în infrastructură, a programelor privind reducerea abandonului școlar, dar și majorarea salariilor profesorilor debutanți, ale asistenților și ale preparatorilor universitari, precum și creșterea subvențiilor pentru cămine și cantinele din campusurile universitare."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ