Subvenţia pentru cantine şi cămine studenţeşti va creşte cu 10%

| 15 noi, 2013

Subvenţia acordată de la bugetul de stat pentru căminele şi cantinele din campusurile universitare va fi majorată cu 10% începând cu data de 1 decembrie, a anunţat Ministerul Educaţiei. Măsura a venit la scurt timp după ce Executivul a decis şi majorarea salariilor profesorilor debutanţi, în cadrul elaborării bugetului pentru anul 2014.

Ministrul delegat pentru pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a declarat că decizia face parte din programul guvernamental de susţinere a Educaţiei şi Cercetării româneşti, potrivit RomâniaTv.net.

"Creşterea salariilor profesorilor debutanţi, a subvenţiei pentru cămine şi cantine, respectiv a nivelului fondurilor acordate pentru cercetare şi pentru educaţie arată atât respectul nostru pentru studenţii, elevii şi profesorii din sistemul educaţional, cât şi importanţa pe care o acordă Guvernul acestui sector vital al societăţii româneşti", a afirmat Mihnea Costoiu.

Demnitarul afirmă că Ministerul va continua să se consulte în implementarea politicilor de finanţare a educaţiei cu reprezentanţii partenerilor sociali.

"După ani în care sindicatele şi organizaţiile studenţeşti au fost ignorate, iar finanţarea şi salariile au fost drastic reduse, am reuşit să reluăm un dialog constructiv, care nu poate decât să ajute la dezvoltarea educaţiei româneşti", a mai arătat reprezentantul Ministerului.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ