În ce zone din Bucureşti poţi cumpăra un apartament ieftin

| 08 oct, 2013

Rata la un credit în lei prin Prima Casă a ajuns să fie mai mică decât chiria plătită lunar pentru un apartament cu trei camere în mai multe zone din Bucureşti. ECONOMICA.NET îţi spune unde poţi cumpăra un apartament mai ieftin.

După ce aproape patru ani de zile creditele prin Prima Casă au fost acordate în euro, Guvernul a luat anul acesta măsura acordării de credit prin acest program exclusiv în moneda naţională. Iar la începutul acestei săptămâni, BNR a decis reducerea dobânzii cheie la 4,25%.

Dobânzile anuale efective (DAE) la creditele de casă cu garanţii guvernamentale au scăzut până la un nivel de 5,81%, iar cea mai bună ofertă se regăseşte la CEC Bank.

Astfel, la un credit de 253.700 de lei (echivalentul a 57.000 de euro) pe 30 de ani, rata la un împrumut este de 1.386 de lei, iar suma totală de rambursat este de 524.140 de lei, potrivit comparatorului Conso.ro.

În aceste condiţii, pentru cei dorinici în a-şi cumpăra un apartament cu trei camere, rata la un credit în lei pentru Prima Casă este de preferat în locul chiriei lunare.

Ca punct de referinţă, am pornit de la rata mai sus prezentată, calculată în euro: 313 euro şi am comparat-o cu chiria medie cerută pentru un apartament cu trei camere în mai multe zone din Capitală, dar şi preţul mediu. Pentru exemplificare au fost luate în calcul datele statistice disponibile pe platforma Anuntul.ro.

Rezultatele le puteţi găsi în INFOGRAFICELE de mai jos.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ