PRIMA CONDAMNARE în dosarul "Amanta". In acest dosar este inculpat şi fostul primar Gheorghe Nichita

| 07 noi, 09:37

Magistraţii Tribunalului Iaşi l-au condamnat, vineri, pe Ştefan Avîrvarei, fost şef serviciu în cadrul Poliţiei Locale, la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare în dosarul "Amanta", în care a fost inculpat alături de fostul primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita.


Ştefan Avîrvarei, a fost judecat în procedură simplificată, el fiind condamnat de judecătorii Tribunalului Iaşi la doi ani şi două luni de închisoare precum şi la efectuarea a 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, după ce şi-a recunoscut vina în dosarul "Amanta" întocmit pe numele fostului primar Gheorghe Nichita. 

Decizia magistraţilor Tribunalului Iaşi nu este definitivă. 

Potrivit DNA, în perioada 25 decembrie 2013 - 30 aprilie 2015, Gheorghe Nichita, abuzând de funcţia de primar, l-a determinat pe Avîrvarei să efectueze activităţi de investigaţii în teren sau de supraveghere operativă a unei persoane şi a persoanelor din anturajul acesteia, cu consecinţa prejudicierii intereselor legale ale Poliţiei Locale Iaşi şi producerii unei pagube de aproximativ 13.500 lei. 

DNA mai menţionează că, în 11 februarie 2015, Nichita l-a determinat pe Avîrvarei să îşi îndeplinească în mod defectuos propriile atribuţii de serviciu, respectiv să dispună ca un poliţist local să efectueze verificarea legalităţii unei construcţii din Iaşi, imobil în care cunoştea că se efectuează o activitate comercială, nefiind efectuate recent lucrări. 

Altfel spus, la instigarea fostului primar Gheorghe Nichita, Avîrvarei şi-a determinat subordonaţii să verifice în baza de date mai multe persoane din anturajul Adinei Samson, cu care primarul a avut o relaţie.

În acelaşi dosar a mai fost cercetat şi fostul director general al Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ