Prima declarație a premierului de la revenirea din vacanță: Să începem ziua cu o veste bună!

| 10 aug, 11:11

Victor Ponta salută trendul ascendent pe care îl urmează afacerile din comerț și servicii, printr-un mesaj postat pe pagina sa de facebook, iar într-un al alt mesaj, premierul subliniază creșterea exporturilor în luna iunie a anului în curs.

"Să începem ziua cu o veste bună! Afacerile din comerț și servicii sunt pe un trend ascendent, potrivit INS - o perioadă foarte bună în special pentru industria auto!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Altă veste bună! Potrivit datelor INS, față de luna mai 2015, ‪#‎exporturile‬ din luna iunie 2015 au crescut cu 6,3% (total de 4767,0 milioane euro). Pentru întreg semestrul I din acest an, creșterea exporturilor este de 5,9% - cu grupa mașinilor și echipamentelor de transport având o pondere de 44,6% din totalul exporturilor!”, este al doilea mesaj scris de premier pe rețeaua de socializare.

 

Cifra de afaceri în comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut, în iunie 2015, cu 9,9%, comparativ cu aceeași perioadă din anul anterior, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată, în special datorită vânzărilor de motociclete, piese și accesorii aferente, dar și serviciilor de întreținere și reparare a acestora, relevă datele Institutului Național de Statistică, publicate luni.

Potrivit sursei citate, la nivelul lunii iunie din acest an, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a înregistrat pe total o creștere cu 9,9% față de luna iunie 2014.

Din punct de vedere al volumului afacerilor, ca serie brută, la jumătatea acestui an, comparativ cu luna iunie, anul anterior, s-a consemnat o creștere cu 9,9%, determinată de rezultatele pozitive din comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+21,4%), comerțul cu autovehicule (+14,2%), activitățile de întreținere și repararea autovehiculelor (+14,2%) și din comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+2,6%).

Datele INS arată, de asemenea, că, în primele șase luni ale anului, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 7,8%, față de primul semestru din 2014, datorită comerțului cu autovehicule (+16,7%), întreținerii și reparării autovehiculelor (+7,9%) și comerțului cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerii și reparării motocicletelor (+7,9%). Pe de altă parte, scăderi s-au înregistrat la activitățile provenite din comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (cu 2,9%).

Tot la nivel semestrial, în intervalul ianuarie — iunie 2015, comparativ cu aceeași perioadă din anul anterior, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 8,4%.

În privința volumului cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, ca serie brută în luna iunie 2015, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat o creștere cu 4,1%, ca urmare a activităților din comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+5,2%), comerțul cu autovehicule (+3,8%), activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+2,7%) și la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+1,7%).

Totodată, cifra de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a consemnat o scădere de cu 3,9%, în iunie 2015 raportat la mai 2015.

Tag-uri: ins, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ