Prima variantă a logo-ului Bucureştiului, descalificată. PMB va desemna un alt câştigător

| 04 mai, 09:16

Primăria Capitalei a luat decizia descalificării lucrării prezentate de Narcis Teodor Lupou în cadrul concursului pentru stabilirea unui logo al Bucureştiului, având în vedere asemănarea foarte mare dintre aceasta şi unul dintre logo-urile oraşului Taipei.

'În urma semnalelor publice privind asemănarea foarte mare dintre logo-ul declarat câştigător al concursului organizat de Primăria Capitalei şi unul dintre logo-urile oraşului Taipei, organizatorii au luat decizia descalificării lucrării prezentate de Narcis Teodor Lupou. Facem precizarea că toţi participanţii la concurs au declarat pe propria răspundere că lucrările prezentate sunt originale', a anunţat joi PMB, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit municipalităţii, juriul va desemna în perioada imediat următoare un alt câştigător, variantă prevăzută de regulamentul concursului.

'Regretăm situaţia creată şi, chiar în varianta foarte probabilă că nu este vorba de un plagiat, Bucureştiul nu poate avea un logo reprezentativ atât de asemănător cu al altui oraş. La finalul concursului, vom publica toate lucrările înscrise în concurs şi validate de secretariatul tehnic', a menţionat sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al grupului liberal din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Ciprian Ciucu, i-a solicitat primarului general, Gabriela Firea, să nu valideze concursul pentru stabilirea unui logo al Capitalei, motivând că lucrarea ar fi un plagiat.

'Îi solicit Gabrielei Firea să nu valideze concursul pentru sigla Bucureştiului, al cărui câştigător a fost desemnat Narcis Teodor Lupou, lucrarea acestuia fiind un evident plagiat. Ar fi ruşinos pentru Bucureşti să aibă un logo furat, creaţia altui artist, însuşită cu neruşinare de Narcis Teodor Lupou', a scris Ciucu pe Facebook.

Într-o postare anterioară, Ciucu ataşase şi imaginea unui logo folosit de oraşul Taipei, constând dintr-o floare cu patru petale, fiecare dintre aceste petale reprezentând o inimă stilizată, redată în culorile roşu, galben, verde sau albastru. Această floare simbolică are de asemenea o tulpină, element care nu se regăseşte în sigla desemnată drept câştigătoare a concursului organizat de Primăria Capitalei.

'În cazul în care concursul va merge mai departe, îmi permit să recomand juriului să selecteze o siglă care să aibă, totuşi, ceva în comun cu Bucureştiul, să fie oarecum... reprezentativă. Dacă în concurs nu s-au înscris lucrări care să merite să reprezinte sigla noastră, le recomand să-l reia. P.S. Dragi artişti, nu-i nevoie, dar chiar nu-i nevoie să insistaţi pe motive populare, chiar dacă, credeţi voi, vă creşteţi şansele de reuşită. Nu gusturile primarului contează, ci viziunea voastră', a mai scris Ciucu, vicepreşedinte al PNL Bucureşti.

Primăria Capitalei a anunţat pe 3 mai că Narcis Teodor Lupou, un designer în vârstă de 32 de ani, din Timişoara, a câştigat concursul pentru realizarea unui logo reprezentativ al municipiului Bucureşti.

Potrivit câştigătorului concursului, conceptul grafic propus a avut drept catalizatori diverse repere vizuale şi simboluri, ancorate adânc în istoria culturală a oraşului, în cultura populară universală, dar şi în dezideratele administraţiei locale actuale.

'Am avut ca nuclee inspiraţionale moştenirea arhitectonică autentică a Capitalei şi valenţele pozitive generate de rezonanţa etimologică a numelui oraşului Bucureşti. Alăturarea celor patru elemente identice ca formă, dar diferite ca poziţionare, subliniază ideea de epicentru al naţiunii către care converge Capitala', a spus Narcis Teodor Lupou, conform unui comunicat transmis de PMB.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ