PRIMA VICTIMĂ A GERULUI! Medicii din Iaşi încearcă să o salveze

| 01 ian, 15:54

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Iaşi a fost adus în şoc hipotermic la Spitalul Sfântul Spiridon, după ce a fost găsit zăcând inconştient în stradă, transmite Agerpres.

Dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, a declarat, vineri, că personalul medical efectuează de mai bine de nouă ore manevre de resuscitare şi reabilitare termică pentru a salva viaţa unui bărbat care a suferit un şoc hipotermic. 

''Pacientul, în vârstă de 50 de ani, provine din rândul persoanelor fără adăpost şi a fost găsit în stradă. În momentul în care a fost adus la spital am constatat că avea o temperatură corporală de 25 de grade Celsius. La scurt timp după ce a ajuns la UPU el a suferit un stop cardio-respirator. Prognosticul este extrem de rezervat'', a spus dr. Cimpoeşu. 

Acesta este primul caz de hipotermie cauzat de temperaturile extrem de scăzute, în acest an. În cursul nopţii de Revelion temperatura din termometre a scăzut sub minus 10 grade Celsius, în prezent fiind înregistrate minus 7 grade.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ