Primăria anunță o nouă dezinsecţie în București, în zona în care au fost identificați țânțari purtători de West Nile

| 10 aug, 20:23

Primăria Capitalei a anunțat că de marți seară intensifică tratamentele de combatere a ţânţarilor în cartierul Brâncuşi - zona bulevardului Timişoara din Sectorul 6, unde au fost identificaţi ţânţari purtători ai virusului West Nile.

 

De asemenea, se vor intensifica tratamentele de combatere a ţânţarilor şi în toate spaţiile verzi adiacente acestei zone, susține municipalitatea. Infecţia cu virusul West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar. În 80% din cazuri, persoanele infectate nu au simptome, dar în cazul în care apar febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături şi erupţii cutanate, se recomandă vizita la medic, pentru că există risc de meningită.
Conform sursei citate, concomitent, Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti (CMEIB S.A.), începe, de marți, şi cel de-al şaptelea tratament de combatere a ţânţarilor. Tratamentul precedent s-a desfăşurat pe durata a şapte zile, în perioada 1- 8 august.
Primăria condusă de Nicușor Dan mai spune că activitatea de dezinsecţie în Bucureşti se desfăşoară zilnic, în intervalul orar 21.30-05.30, în funcţie de condiţiile meteorologice.
Tratamentele de combatere a ţânţarilor se aplică în următoarele zone:
Sectorul 1 - 1.264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unităţi militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complexuri studenţeşti, 2 locaţii ale TVR, Grădina Zoologică;
Sectorul 2 - 1.026 de străzi, 38 de parcuri, 2 baze sportive, 3 unităţi militare, 7 cimitire, 13 spitale;
Sectorul 3 - 768 de străzi, 8 parcuri, 6 baze sportive, 3 cimitire, 3 spitale, 1 complec studenţesc, 1 unitate militară;
Sectorul 4 - 643 de străzi, 6 parcuri, 1 bază sportivă, 8 unităţi militare, 7 cimitire, 9 spitale;
Sectorul 5 - 1.002 de străzi, 11 parcuri, 5 baze sportive, 20 de unităţi militare, 9 cimitire, 3 spitale;
Sectorul 6 - 657 de străzi, 16 parcuri, 1 bază sportivă, 20 de unităţi militare, 10 cimitire, 1 spital.
Tratamentele de combatere a ţânţarilor se realizează de la periferia Capitalei către interiorul oraşului şi se aplică pe spaţiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spaţiile verzi din zonele rezidenţiale, în parcuri, precum şi pe spaţiile verzi ale instituţiilor subordonate Primăriei Municipiului Bucureşti (spitale, cimitire, cămine de elevi, locuinţe sociale, parcări de reşedinţe, etc.)
Substanţa folosită pentru combaterea ţânţarilor adulţi este insecticidul MICROSIN, avizat de Ministerul Sănătăţii, prin Comisia Naţională de Biocide, pentru utilizarea la exterior, în zone rezidenţiale şi recreaţionale, fără efecte adverse asupra organismului uman şi mediului înconjurător, precizează Primăria Capitalei. În cazul contactului direct poate provoca iritaţii ale căilor respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfăşoară pe durata nopţii.
Ţânţari purtători ai virusului West Nile au fost depistaţi în Bucureşti la jumătatea lunii iulie, conform unor date transmise autorităţilor sanitare, dar şi municipalităţii, fiind solicitată luarea de măsuri urgente preponderent în zona centrală, dar şi în alte zone verzi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ