Primăria Capitalei acuză Ministerul Sănătății că i-a „interzis” testarea și vorbește de „dublă măsură”

| 10 iul, 15:48

Primăria Capitalei acuză Ministerul Sănătăţii că practică o „dublă măsură” în ceea ce privește testarea pentru coronavirus. Municipalitatea susține că MS „a interzis” ca bucureştenii să fie testaţi „gratuit” la Arena Naţională și că „încurajează testarea în parcarea unui mall”.

 

Primăria Capitalei spune, într-un comunicat transmis vineri, că „Ministerul Sănătății interzice Primăriei Capitalei să testeze în mod GRATUIT bucureștenii, la Arena Națională, în schimb încurajează testarea lor de către o firmă privată, PE BANI MULȚI, în parcarea unui mall!”
„În urma prezentării de către mass-media a unor imagini șocante, care arată aglomerația de la un centru privat de testare pentru COVID 19, organizat în sistem drive-in în parcarea unui mall bucureștean , Primăria Capitalei își exprimă consternarea și PROTESTEAZĂ în cel mai ferm mod cu putință împotriva dublei măsuri evidente practicate de Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică (DSP) în raport cu insituția noastră”, se mai arată în comunicat.
PMB cere „explicații urgente celor două instituții, în privința motivelor reale care au stat în spatele blocării, încă din prima zi, a proiectului „Testare Anticorpi", demarat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, în data de 10 iunie 2020, la Arena Națională, în condițiile în care spațiile de testare și măsurile de protecție asigurate de noi erau în mod evident net superioare celor existente într-o parcare aglomerată de mall, aflată în aer liber”.
„Dacă mai era vreun dubiu, imaginile prezentate de o importantă televiziune de știri, pe tot parcursul zilei de vineri, 10.07.2020, demonstrează fără putință de tăgadă că refuzul eliberării avizului de funcționare de către DSP - pentru spațiul amenajat de Primăria Capitalei la Arena Națională -, nu este motivat de lipsa unor dotări sau de nerespectarea unor reglementări, ci de alte considerații, pe care noi le intuim a fi politice. Ce altă motivație ar putea exista pentru faptul că inițiativele Primăriei Capitalei de testare a bucureștenilor, în mod GRATUIT, au fost în permanență blocate sau șicanate de autorități, în timp ce testarea cetățenilor PE BANI – și nu puțini – în parcarea unui mall, este încurajată și avizată fără nicio problemă”, mai precizează Primăria Capitalei în comunicat.
„Reaminim că Primăria Capitalei, prin ASSMB, cu sprijinul primăriilor de sector, a lansat în data de 10 iunie 2020 campania „Testare anticorpi", care viza testarea GRATUITĂ a 10.500 de bucureșteni, selectați în baza unui protocol de eșantionare stabilit în mod științific. Din păcate, proiectul Municipalității, identic cu inițiative similare lansate de autoritățile altor metropole europene, a fost stopat brusc de inspectorii DSP, la doar câteva ore de la lansare, în baza unor motive care acum devine evident că erau doar pretexte”, menționează PMB.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ