Primărie din Italia, îmbogățită de amenda plătită de o firmă din România

| 01 aug, 12:53

116.000 de euro a plătit o societate de transport din România unei primării din Rovigo pentru o amendă încasată de un şofer. Însă totul a fost o eroare! Sumă pe care trebuia să o plătească firma era de doar 116 euro. Gafa a fost făcută de o angajată a societăţii româneşti, care a mai adăugat încă trei zerouri la cifra datorată, transmite Agenda Diasporei.

Epopeea italiană a început după ce camionistul român a fost surprins de două ori de camerele de supraveghere video de pe strada statală SS Romea, în apropiere de Riva, Veneto, circulând cu o viteză peste limita admisă.

Când s-au trezit cu conturile goale, reprezentantii firmei românești au intrat în panică şi au început să sune disperaţi pentru a-şi recupera banii. Că să poată fi restituită "comoara" nejustificată, primaria din Ariano Polesine a trebuit să facă o întreagă tevatură birocratică.

„Am fost nevoiţi să verificăm tot. Nu este aşa simplu să restitui 116.000 de euro. Va fi facută o variaţie de bilanţ. Vreau să zic că întâi trebuie să stabilim o intrare prevăzută şi o ieşire consecutivă pentru transferul de bani în mod invers. Am avut şedinţă de consiliul iar printre punctele dezbătute s-a numărat şi acesta. Acum, persoana care se ocupă de acest lucru va dispune restituirea sumei. Birocraţia este mare în astfel de cazuri şi trebuie să respectăm anumite reguli”, a declarat Fabio Casellato, responsabilul departamentului economic din primaria Ariano Polesine.

Tag-uri: Italia
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ