Primarul comunei ilfovene Vidra, reţinut după ce a fost prins luând mită 22.000 de euro

| 17 dec, 2013

Primarul comunei Vidra, judeţul Ilfov, a fost reţinut, marţi, după ce a fost prins când lua mită 22.000 de eurode la reprezentantul unei firme, de la care ceruse 570.000 de lei, pentru un contract de execuţie a lucrărilor de alimentare cu apă în satele Vidra, Creţeşti şi Sinteşti.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează acte de urmărire penală față de inculpatul Niculae Florin, primar al comunei Vidra, județul Ilfov, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită în formă continuată.

Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a rezultat că inculpatul Niculae Florin, în calitatea sa de primar a pretins de la un denunțător, reprezentantul unei societăți comerciale, suma de 570.000 lei, adică un comision de 10% din valoarea unui contract pentru servicii de proiectare și execuție a lucrărilor de alimentare cu apă în satele Vidra, Crețești și Sintești din comuna Vidra, jud. Ilfov, pentru a asigura firmei denunțătorului adjudecarea licitației, semnarea contractului, derularea acestuia în bune condiții și pentru ca, în calitate de ordonator de credite, să aprobe efectuarea plăților aferente lucrărilor prestate. Din suma pretinsă, primarul Niculae Florin a primit 250.000 lei, în perioada noiembrie 2011 – octombrie 2012.

De asemenea, inculpatul a pretins și a primit în mai multe tranșe, de la același denunțător, și suma de 100.000 euro pentru a-i facilita societății reprezentate de denunțător aprobarea ca subcontractor al unei asocieri de firme care își adjudecase executarea, din fonduri europene, a unor lucrări de drumuri și construcții civile și pentru ca, în calitate de ordonator de credite, să aprobe efectuarea plăților aferente lucrărilor executate.

La data de 11 decembrie 2013 inculpatul Niculae Florin a condiționat efectuarea unei alte tranșe de plăți pentru lucrări efectuate de firma denunțătorului de primirea unei noi sume de 22.000 euro.

La data de 16 decembrie 2013, inculpatul Niculae Florin a primit, prin doi intermediari, suma de 22.000 euro, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

Învinuitului Niculae Florin i s-au adus la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

La data de 17 decembrie 2013, procurorii au dispus reținerea, pentru 24 de ore a inculpatului Niculae Florin pentru infracțiunea de luare de mită în formă continuată, urmând ca acesta să fie prezentat la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cu referire la prezenta cauză, facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ