Primarul de la Valea Doftana, arestat preventiv pentru abuz în serviciu

| 14 mai, 23:20

Primarul comunei prahovene Valea Doftanei, Ion Manea, a fost arestat preventiv, joi seară, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au admis propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele edilului, decizia nefiind definitivă. 

Ion Manea a fost reţinut în noaptea de miercuri spre joi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, după ce anchetatorii au făcut percheziţii la domiciliul său şi după ce l-au audiat pe edil timp de aproximativ şapte ore. 

Primarul de la Vala Doftanei este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de instigare la fals intelectual şi a unei infracţiuni de abuz în serviciu în scopul obţinerii unui folos, faptele fiind comise începând cu anul 2012.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului, Florentina Cioca, în cursul anului 2012, Ion Manea, în calitate de primar, a instigat un specialist în cadastru şi publicitate imobiliară, care are calitatea de suspect în dosar, să întocmească un plan cadastral care conţinea aspecte neconforme realităţii, în sensul de a include în suprafaţa măsurată a unui drum forestier din comuna Valea Doftanei şi o suprafaţă de teren aparţinând de fapt persoanelor vătămate în cauză, cu scopul de a crea premisele necesare înscrierii fără drept în cartea funciară a dreptului de proprietate al primăriei asupra acestui teren. 

Ulterior, în cursul anului 2013, primarul a instigat un funcţionar public din cadrul Primăriei Valea Doftanei să întocmească un înscris oficial cu date false din care să rezulte că suprafaţa de teren inclusă în planul cadastral aparţine primăriei şi nu persoanelor vătămate.

"Această adeverinţă a fost înscrisă în cartea funciară şi astfel Primăria Valea Doftanei a dobândit drept de proprietate fără drept asupra unei porţiuni de pădure în suprafaţă de aproximativ 3.300 mp. Pe acea suprafaţă se desfăşura un drum de pământ, care ulterior a fost amenajat ca drum forestier", a declarat sursa citată. 

De asemenea, în perioada 2012-2014, Ion Manea, în calitate de primar, s-a implicat direct în crearea acestui drum forestier care reprezenta drum de acces către golul alpin Zănoaga pentru o societate comercială. 

"În acest scop, acesta şi-a încălcat atribuţiile de serviciu prin efectuarea demersurilor necesare în vederea înscrierii în cartea funciară a înscrisului oficial fals, dispunerea efectuării de lucrări de reparaţie la drumul forestier, deşi nu existau autorizaţii de construcţie în acest sens, neluarea măsurilor corespunzătoare pentru a nu se construi fără autorizaţie un drum pe terenul în cauză, neluarea măsurilor legale pentru a nu se tăia vegetaţia forestieră care nu purta marcă silvică de pe fondul forestier în cauză şi folosirea bugetului local şi a resurselor materiale ale primăriei pentru repararea drumului forestier şi amenajarea noului drum construit în continuarea celui forestier", a precizat Florentina Cioca. 

Prin acţiunile sale, Ion Manea a produs o pagubă bugetului local al primăriei în cuantum de 26.000 de lei şi fondului forestier naţional în cuantum de 10.343 lei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ