Primarul din Baia de Aramă, trimis în judecată alături de soția sa, pentru fraudare de fonduri UE

| 04 ian, 13:05

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată pe Ionel Rafael Dunărințu, primarul orașului Baia de Aramă, județul Mehedinți, alături de soția sa, director al Liceului Tehnologic ''Constantin Brâncoveanu'', la data faptelor, într-un dosar privind fraudare de fonduri europene.

Rafael Dunărințu este acuzat de complicitate la fals intelectual (2 infracțiuni) și la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracțiuni), iar soția sa — Mihaela Dunărințu — de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracțiuni) și fals în declarații (4 infracțiuni).

În dosar, au fost deferiți justiției și Cătălin Virgil Coifan, Dumitru Cosmin Șteanță, Ileana Brează, Eugen Surdilă, Cornelia Iovici și Adelina Șerdin, funcționari în cadrul Centrului Regional și Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 4 SV Oltenia, Serviciul Leader și Investiții Non — Agricole la data faptelor, pentru fals intelectual și complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, în perioada 2012 — 2014, Mihaela Dunărințu, în calitate de director la Liceul Tehnologic ''Constantin Brâncoveanu'' din Baia de Aramă, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a declarat în fals și a folosit declarații care atestau fapte și împrejurări nereale ce au fost folosite ulterior drept condiții esențiale la accesarea fondurilor nerambursabile din bugetul Uniunii Europene prin Măsura 1.1.2. a proiectului ''Instalarea tânărului fermier'', în sumă totală de 40.000 euro (alocată în două tranșe).

"Concret, Rafael Dunărințu, în calitate de primar, i-a determinat și i-a ajutat pe ceilalți inculpați, funcționari în cadrul Centrului Regional și Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, să întocmească două rapoarte de verificare în teren, în care au menționat, în mod nereal, că situația verificată în teren este conformă cu realitatea, iar verificarea s-a efectuat în prezența Mihaelei Dunărințu. Aceste documente au fost întocmite în prezența inculpatului Dunărințu și ștampilate de acesta din urmă, deși nu avea calitatea cerută de lege", susțin procurorii.

DNA precizează că, în aceeași calitate de director de liceu, Mihaela Dunărințu, cu intenție directă, a omis să treacă în declarațiile de avere aferente anilor 2011, 2012, 2013 și 2014 mai multe bunuri imobile pe care le dobândise la data completării documentelor respective.

Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de aproximativ 173.000 lei.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține Mihaelei Dunărințu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mehedinți, cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ