Primarul din Baia Mare, în arest la domiciliu

| 10 aug, 15:53

Curtea de Apel Cluj a dispus, miercuri, înlocuirea arestului preventiv pentru fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, cu arest la domiciliu, decizia fiind definitivă.

Reprezentanţii Curţii de Apel Cluj au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că instanţa i-a impus lui Cherecheş obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în Baia Mare.

“Curtea de Apel Cluj a admis, miercuri, cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv formulată de către inculpatul Cătălin Cherecheş, cu măsura arestului la domiciliu şi dispune punerea de îndată în libertate a acestuia. Curtea impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în Baia Mare.

Pe durata arestului la domiciliu inculpatul are obligaţia să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat, să nu comunice direct sau indirect cu martorii din dosar”, au spus sursele citate.

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au adăugat că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin lui Cherecheş, “măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”.

Decizia Curţii de Apel Cluj este definitivă.

Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată de Tribunalul Cluj în 27 aprilie pe o perioadă de 30 de zile, iar Curtea de Apel Cluj a menţinut această hotărâre. Tribunalul Maramureş a prelungit, în 24 mai, arestul preventiv al acestuia.

Cherecheş se află la Penitenciarul Gherla, judeţul Cluj. Acesta a fost reales, în urma alegerilor locale, în funcţia de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi, a depus jurământul, dar a fost suspendat din funcţie prin ordin al prefectului judeţului Maramureş.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ