Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, susţine că USR ar fi implicată în greva şoferilor de autobuze de la Iaşi

| 03 noi, 17:25

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, acuză USR că ar fi în spatele protestului spontan al şoferilor de autobuze şi le cere greviştilor să reia lucrul, pentru a putea apoi să înceapă negocieri cu aceştia.

 

În replică, senatorul USR Marius Bodea afirmă că "nu e nimic politic în conflictul de la CTP". "Dacă nu e în stare să rezolve problemele CTP, Chirica are o soluţie: să meargă acasă. Când gândeşti la scară mică nu poţi conduce un oraş atât de complex", îi transmite Bodea.
Mihai Chirica susţine, într-o scrisoare deschisă transmisă miercuri angajaţilor Companiei de Transport Public (CTP), că pe tot parcursul activităţii sale ca edil a avut ca prioritate asigurarea veniturilor salariale pentru vatmanii, conducătorii auto, precum şi pentru toţi ceilalţi angajaţi ai CTP Iaşi.
Totodată, primarul Chirica afirmă că actuala situaţie dificilă de la CTP nu trebuie politizată, însă aminteşte că USR nu a votat în Consiliul Local proiectul de buget local pentru acest an, acelaşi partid opunându-se în această săptămână unui alt proiect care viza creşterea bugetului companiei de transport.
De asemenea, Mihai Chirica spune, în scrisoarea transmisă angajaţilor, că USR ar fi implicat în organizarea protestului şoferilor de autobuze, potrivit News.ro.
"Am aflat cu revoltă despre implicarea directă a useriştilor în cooptarea unor angajaţi ai CTP Iaşi în perturbarea activităţii companiei, asta ca o replică la ceea ce s-a întâmplat în Timişoara, «oraş emblemă» pentru criza serviciilor publice oferite cetăţenilor după preluarea Primăriei de către USR", susţine primarul Mihai Chirica.
Edilul ieşean consideră că neprezentarea şoferilor de autobuze la serviciu este o totală lipsă de respect pentru toţi ieşenii care folosesc transportul public.
"Sunt convins că în rândul conducătorilor auto din cadrul CTP Iaşi există numeroşi oameni responsabili care au puncte de vedere echilibrate şi sunt dispuşi să dialogheze în condiţii normale, nu de presiune. Îi rog să nu se lase influenţaţi de diverse personaje care s-au opus din răsputeri şi au criticat modernizarea transportului public ieşean, iar acum au devenit cei mai mari «avocaţi» ai cauzei angajaţilor de la CTP Iaşi. Prin urmare, îndemn pe toţi conducătorii auto să dea dovadă de responsabilitate faţă de meseria lor, iar acest lucru îl puteţi face doar ieşind cu autobuzele pe trasee, acolo unde vă aşteaptă mii de ieşeni a căror viaţă a fost perturbată de această întrerupere a activităţii”, afirmă Chirica.
Totodată, primarul Iaşiului susţine că va putea purta un dialog cu greviştii doar dacă aceştia vor relua lucrul şi vor ieşi cu autobuzele pe trasee.
În replică, senatorul USR Marius Bodea a scris pe Facebook că primarul Mihai Chirica aruncă în stilul său caracteristic vina pe alţii în criza de la Compania de Transport Public.
"Este o ipocrizie fără margini. Acest om varsă cafeaua dimineaţa la birou şi e în stare să spună că oamenii USR i-au adus cana plină ochi şi că el nu are nicio vină. Chirica a făcut ce a dorit, atât în Primărie, în Consiliul Local, cât şi în companiile din subordine. El şi oamenii din jur au cumpărat ca la piaţă consilieri pentru a trece bugetul local. PNL deţine majoritatea în Consiliu, iar primarul îşi poate trece orice hotărâre în forma pe care o doreşte. Chirica are majoritate, dar cu toate acestea tot USR este de vină”, afirmă Marius Bodea.
Senatorul USR consideră că Mihai Chirica încearcă să rupă frontul şoferilor de autobuze, le vântură un duşman închipuit şi vrea să-i învrăjbească unii împotriva altora.
"Nu e nimic politic în conflictul de la CTP. Şoferii au declanşat un protest spontan, având revendicări clare, nemulţumirile lor vizând până la urmă lipsa unui management performant la CTP, dar şi dezinteresul primăriei de a gestiona treburile companiei. Lui Chirica nu-i merge de data asta. El nu poate veni cu desene şi planşe în faţa şoferilor, iar salariaţii CTP nu pot fi prostiţi. Dacă nu e în stare să rezolve problemele CTP, Chirica are o soluţie: să meargă acasă. Când gândeşti la scară mică nu poţi conduce un oraş atât de complex. Dar te duci şi îţi vezi de ale tale şi îi laşi pe alţii să se ocupe de treburile urbei”, adaugă senatorul USR, Marius Bodea.
Şoferii de autobuz din Iaşi au reluat miercuri dimineaţă protestele, refuzând să iasă cu maşinile pe stradă, însă conducerea Companiei de Transport Local (CTP) a adus şoferi din afara societăţii, astfel că 12 autobuze circulă pe câteva trasee din municipiu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ