Primarul Gabriela Firea anunță demisia managerului de la Spitalul Colentina

| 06 sep, 12:41

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, miercuri, că a acceptat demisia de onoare a managerului Spitalului Colentina, Silvi Ifrim. Aceasta a fost, recent, ținta unor acuzații grave din partea unor medici renumiți ai spitalului.

Dr. Rodica Olteanu, care demisionase recent, a revenit la Spitalul Colentina și a acceptat funcția de director medical, a mai anunțat Gabriela Firea.

”E un lucru extraordinar. Nu numai pentru medicii din Colentina, dar și pentru cei din toată țara. S-au creat premisele rezolvării tuturor problemelor existente”, a declarat neurochirurgul Ionuț Gobej după anunțul primarului.

Medicul susține că nu va reveni asupra deciziei de demisie, pentru că ”e o chestiune de onoare”, dar anunță că poate oferi ajutorul în spital ori de câte ori i se va cere.

”Am avut o consultare cu pacienții. Au fost preluați de colegii mei care au rămas în funcții. Voi putea veni în spital să ajut dacă va trebui, însă fără a renunța la demisie”, a explicat acesta.

Doi neurochirurgi renumiți, cei care au înființat secția de Neurochirurgie și au făcut zeci de operații în premieră pentru România, au ales să demisioneze din funcții. Este vorba despre Ionuț Gobej și Dorin Bica. Primul acuză conducerea spitalului din Capitală de hărțuire.

Medicul Ionuț Gobej a precizat într-o intervenție telefonică la Realitatea TV că de 8 luni încearcă pe toate căile să rezolve situația complicată, însă degeaba. Numărul personalului medical din ianuarie a scăzut, iar în ianuarie era în situație de criză din punct de vedere al personalului.

De asemenea, acesta a anunțat că a depus sute de memorii și la Ministerul Sănătății însă degeaba, nu a primit niciun răspuns.

Neurochirugul acuză și hărțuire din partea conducerii: "În fiecare zi, administrația numără pacienți, paturi, se fac fel și fel de rapoarte colegilor. Este o atmosferă prosată, nu se mai poate lucra în situații optime.", a mai precizat Ionuț Gobej la Realitatea TV.

Tag-uri: Firea, Silvi Ifrim
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ